- Fina Malinić
- 60 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Oblatne – kilerica – – Tijesto: oblatna, bjelanjak, šećer, orasi ((mljeveni)), Nadjev: žumanjak, šećer, kava ((jaka crna)), čokolada za kuhanje, margarin (ili maslac), Izraditi snijeg od bjeljanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne). ; Oblatne staviti na obrnutu stranu lima za pečenje i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju.; Za nadjev je potrebno izraditi žumanjke i šećer na pari. Kada se smjesa zgusne dodati kavu i otopljenu čokoladu. Smjesa je rjeđa, no u hladnjaku se stisne. U rashlađenu smjesu dodati margarin ili maslac.; Oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini) kako bi dobili četiri dijela. Nadjev podijelite na četiri dijela.; Oblatne namažite i slažite jednu na drugu, zadnju oblatnu ne mazati odmah nadjevom. Preko nje staviti papir za pečenje i nekim teretom pritisnuti kako bi se oblatne izravnale.; Kad se oblatna izravna, preko nje staviti nadjev i posuti orasima. ; –
Oblatne - kilerica
Popularnost: |
Votes: 87
Rating: 4.17
You:
Rate this recipe!
|
Upute po koracima:
- Izraditi snijeg od bjeljanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne).
- Oblatne staviti na obrnutu stranu lima za pečenje i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju.
- Za nadjev je potrebno izraditi žumanjke i šećer na pari. Kada se smjesa zgusne dodati kavu i otopljenu čokoladu. Smjesa je rjeđa, no u hladnjaku se stisne. U rashlađenu smjesu dodati margarin ili maslac.
- Oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini) kako bi dobili četiri dijela. Nadjev podijelite na četiri dijela.
- Oblatne namažite i slažite jednu na drugu, zadnju oblatnu ne mazati odmah nadjevom. Preko nje staviti papir za pečenje i nekim teretom pritisnuti kako bi se oblatne izravnale.
- Kad se oblatna izravna, preko nje staviti nadjev i posuti orasima.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 87
Rating: 4.17
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|