- Almo Čatlak
- 130 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem. – odojak (od buta), tijesto za kruh, suhe šljive (otkoštenih), suhe marelice (otkoštenih), majčina dušica (sušena), mažuran (sušenog), povrtni temeljac, jaje, ulje, sol i papar, But odojka otkoštimo i dobro utrljamo majčinom dušicom, mažuranom, solju i paprom. ; Tako pripremljen but premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, kožom prema dolje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 75 minuta.; Zatim posudu izvadimo iz pećnice, meso okrenemo kožom prema gore, ulijemo toplu povrtnu juhu, u slobodni dio posude stavimo gotovo tijesto, dodamo sušene šljive i marelice, tijesto premažemo umućenim jajetom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon još 45 minuta pečenja, kada se je i kruh ispekao, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Blagdanski dani su pred vratima i normalno da se razmišlja o prigodnim jelima, a jedno od njih je i neizostavni odojak. No ako ste se zasitili klasične pripreme, pogledajte kako u isto vrijeme ispeči odojak i kruh, i sve to u jedinstvenom umaku.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem. – odojak (od buta), gotovo tijesto za kruh, suhe šljive (otkoštenih), suhe marelice (otkoštenih), majčina dušica (sušena), mažuran (sušenog), povrtni temeljac, jaje, ulje, sol i papar, But odojka otkoštimo i dobro utrljamo majčinom dušicom, mažuranom, solju i paprom. ; Tako pripremljen but premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, kožom prema dolje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 75 minuta.; Zatim posudu izvadimo iz pećnice, meso okrenemo kožom prema gore, ulijemo toplu povrtnu juhu, u slobodni dio posude stavimo gotovo tijesto, dodamo sušene šljive i marelice, tijesto premažemo umućenim jajetom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon još 45 minuta pečenja, kada se je i kruh ispekao, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem.
Blagdanski dani su pred vratima i normalno da se razmišlja o prigodnim jelima, a jedno od njih je i neizostavni odojak. No ako ste se zasitili klasične pripreme, pogledajte kako u isto vrijeme ispeči odojak i kruh, i sve to u jedinstvenom umaku.
Odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odojak iz pećnice s kruhom i suhim voćem. - odojak (od buta), gotovo tijesto za kruh, suhe šljive (otkoštenih), suhe marelice (otkoštenih), majčina dušica (sušena), mažuran (sušenog), povrtni temeljac, jaje, ulje, sol i papar, But odojka otkoštimo i dobro utrljamo majčinom dušicom, mažuranom, solju i paprom. ; Tako pripremljen but premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, kožom prema dolje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 75 minuta.; Zatim posudu izvadimo iz pećnice, meso okrenemo kožom prema gore, ulijemo toplu povrtnu juhu, u slobodni dio posude stavimo gotovo tijesto, dodamo sušene šljive i marelice, tijesto premažemo umućenim jajetom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon još 45 minuta pečenja, kada se je i kruh ispekao, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- But odojka otkoštimo i dobro utrljamo majčinom dušicom, mažuranom, solju i paprom.
- Tako pripremljen but premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, kožom prema dolje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 75 minuta.
- Zatim posudu izvadimo iz pećnice, meso okrenemo kožom prema gore, ulijemo toplu povrtnu juhu, u slobodni dio posude stavimo gotovo tijesto, dodamo sušene šljive i marelice, tijesto premažemo umućenim jajetom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C.
- Nakon još 45 minuta pečenja, kada se je i kruh ispekao, jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:130minuta |
|