Odresci janjećeg buta s povrćem na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske janjećeg buta s povrćem na mediteranski način. – janjeći but (otkoštenog i očišćenog), limun, med (od bagrema), origano (sušeni), masline (crnih, otkoštenih), svježa crvena paprika, celerova stabljika ((bez lista)), bijelo vino, glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Očišćenu papriku i celerovu stabljiku narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a meso janjećeg buta narežemo na odreske. ; Zatim odreske posolimo s obiju strana, uvaljamo ih u brašno, otresemo i stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja. ; Nakon 5 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Potom posipamo origanom, ulijemo sok od limuna, dodamo med, narezanu papriku i stabljiku celera, crne masline, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta kuhanja ulijemo bijelo vino, poklopimo i kuhamo još 30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Janjeće meso, pripremljeno na ovaj način, daje ono najbolje od sebe. Do izražaja dolazi njegova mekoća i okus, a društvo mu prave crne masline, paprika, celerova stabljika, bijelo vino itd.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Odresci janjećeg buta s povrćem na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske janjećeg buta s povrćem na mediteranski način. – janjeći but (otkoštenog i očišćenog), limun, med (od bagrema), origano (sušeni), masline (crnih, otkoštenih), svježa crvena paprika, stabljika celera ((bez lista)), bijelo vino, glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Očišćenu papriku i celerovu stabljiku narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a meso janjećeg buta narežemo na odreske. ; Zatim odreske posolimo s obiju strana, uvaljamo ih u brašno, otresemo i stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja. ; Nakon 5 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Potom posipamo origanom, ulijemo sok od limuna, dodamo med, narezanu papriku i stabljiku celera, crne masline, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta kuhanja ulijemo bijelo vino, poklopimo i kuhamo još 30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Odresci janjećeg buta s povrćem na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske janjećeg buta s povrćem na mediteranski način.
Janjeće meso, pripremljeno na ovaj način, daje ono najbolje od sebe. Do izražaja dolazi njegova mekoća i okus, a društvo mu prave crne masline, paprika, celerova stabljika, bijelo vino itd.
Odresci janjećeg buta s povrćem na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske janjećeg buta s povrćem na mediteranski način. - janjeći but (otkoštenog i očišćenog), limun, med (od bagrema), origano (sušeni), masline (crnih, otkoštenih), svježa crvena paprika, stabljika celera ((bez lista)), bijelo vino, glatko brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Očišćenu papriku i celerovu stabljiku narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a meso janjećeg buta narežemo na odreske. ; Zatim odreske posolimo s obiju strana, uvaljamo ih u brašno, otresemo i stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja. ; Nakon 5 minuta odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Potom posipamo origanom, ulijemo sok od limuna, dodamo med, narezanu papriku i stabljiku celera, crne masline, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta kuhanja ulijemo bijelo vino, poklopimo i kuhamo još 30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -