- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Odresci morskog psa s krumpirom i šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske morskog psa s krumpirom i šparogama.
Morski pas je možda glavna faca u moru, ali u loncu s krumpirom, rajčicama, šparogama i maslinama više nije opasan, već jako, jako ukusan. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 800 g
- morski pas, 600 g u odrescima
- pelati rajčice, 300 ml
- šparoge, 200 g zelenih
- bijelo vino, 120 ml suhog
- masline, 100 g crnih, otkoštenih
- luk, 1 glavica
- bosiljak, 10 listića svježeg
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo, narežemo na ploške i stavimo u lonac s hladnom i posoljenom vodom, i kad zavri kuhamo ga 10-ak minuta, a potom ocijedimo.
- Za to vrijeme luk nasjeckamo, pelate rajčice malo usitnimo, a šparoge očistimo i narežemo na komade veličine 5 centimetra.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo dok ne omekša.
- Zatim ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
- Potom dodamo pelati rajčice, ploške krumpira, šparoge, masline, malo promiješamo sastojke i preko svega stavimo odreske morskog psa, začinimo ih solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja, dodamo listiće bosiljka, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |