- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Odresci od lososa sa grila na poseban način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od lososa sa grila na poseban način. – losos ((debljine 2 cm)), mediteranske trave, zelena salata ((po izboru)), sol i papar, Odreske lososa očistimo od preostalih kostiju, isperemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; S unutrašnje strane, od središnje kosti prema dolje (s obje strane), nožem skinemo opnu trbušne šupljine zajedno s rebrenim kostima, a središnju (kičmenu) kost odvojimo škarama. ; Zatim na jednom kraka, po prilici 3 cm od kraja skinemo meso s kože, a kožu ostavimo. Sa drugog kraka skinemo po prilici jednaku duljinu kože, a meso ostavimo na kraku. ; Zatim krak bez kože uvijemo prema sredini, sve zajedno omotamo krakom s kožom, oblikujemo medaljon, omotamo ga kuhinjskom vezicom i zavežemo. ; Višak vezice odrežemo, medaljone začinimo solju, paprom i mješavinom sušenih mediteranskih trava, malo ih nauljimo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dole pečemo u zagrijanoj gril tavi. ; Nakon po prilici 6-7 minuta odreske okrenemo i pečemo još 5 minuta. ; Gotove odreske izvadimo na radnu površinu, s njih skinemo kuhinjsku vezicu i kožu, te ih poslužimo sa svježom salatom.; – U našim krajevima losos nije baš često prisutan na stolovima, ali njegovo ukusno meso svakako zaslužuje upravo suprotno. Bacite li oko na iznimno jednostavnu pripremu ovog jela, vjerojatno ćete se odlučiti i počastiti jednim slasnim ručkom!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Odresci od lososa sa grila na poseban način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od lososa sa grila na poseban način. – losos ((debljine 2 cm)), mediteranske trave, zelena salata ((po izboru)), sol i papar, Odreske lososa očistimo od preostalih kostiju, isperemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; S unutrašnje strane, od središnje kosti prema dolje (s obje strane), nožem skinemo opnu trbušne šupljine zajedno s rebrenim kostima, a središnju (kičmenu) kost odvojimo škarama. ; Zatim na jednom kraka, po prilici 3 cm od kraja skinemo meso s kože, a kožu ostavimo. Sa drugog kraka skinemo po prilici jednaku duljinu kože, a meso ostavimo na kraku. ; Zatim krak bez kože uvijemo prema sredini, sve zajedno omotamo krakom s kožom, oblikujemo medaljon, omotamo ga kuhinjskom vezicom i zavežemo. ; Višak vezice odrežemo, medaljone začinimo solju, paprom i mješavinom sušenih mediteranskih trava, malo ih nauljimo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dole pečemo u zagrijanoj gril tavi. ; Nakon po prilici 6-7 minuta odreske okrenemo i pečemo još 5 minuta. ; Gotove odreske izvadimo na radnu površinu, s njih skinemo kuhinjsku vezicu i kožu, te ih poslužimo sa svježom salatom.; -</div>
Odresci od lososa sa grila na poseban način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od lososa sa grila na poseban način.
U našim krajevima losos nije baš često prisutan na stolovima, ali njegovo ukusno meso svakako zaslužuje upravo suprotno. Bacite li oko na iznimno jednostavnu pripremu ovog jela, vjerojatno ćete se odlučiti i počastiti jednim slasnim ručkom!
Odresci od lososa sa grila na poseban način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od lososa sa grila na poseban način. - losos ((debljine 2 cm)), mediteranske trave, zelena salata ((po izboru)), sol i papar, Odreske lososa očistimo od preostalih kostiju, isperemo i osušimo kuhinjskom krpom. ; S unutrašnje strane, od središnje kosti prema dolje (s obje strane), nožem skinemo opnu trbušne šupljine zajedno s rebrenim kostima, a središnju (kičmenu) kost odvojimo škarama. ; Zatim na jednom kraka, po prilici 3 cm od kraja skinemo meso s kože, a kožu ostavimo. Sa drugog kraka skinemo po prilici jednaku duljinu kože, a meso ostavimo na kraku. ; Zatim krak bez kože uvijemo prema sredini, sve zajedno omotamo krakom s kožom, oblikujemo medaljon, omotamo ga kuhinjskom vezicom i zavežemo. ; Višak vezice odrežemo, medaljone začinimo solju, paprom i mješavinom sušenih mediteranskih trava, malo ih nauljimo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dole pečemo u zagrijanoj gril tavi. ; Nakon po prilici 6-7 minuta odreske okrenemo i pečemo još 5 minuta. ; Gotove odreske izvadimo na radnu površinu, s njih skinemo kuhinjsku vezicu i kožu, te ih poslužimo sa svježom salatom.; -
Upute po koracima:
- Odreske lososa očistimo od preostalih kostiju, isperemo i osušimo kuhinjskom krpom.
- S unutrašnje strane, od središnje kosti prema dolje (s obje strane), nožem skinemo opnu trbušne šupljine zajedno s rebrenim kostima, a središnju (kičmenu) kost odvojimo škarama.
- Zatim na jednom kraka, po prilici 3 cm od kraja skinemo meso s kože, a kožu ostavimo. Sa drugog kraka skinemo po prilici jednaku duljinu kože, a meso ostavimo na kraku.
- Zatim krak bez kože uvijemo prema sredini, sve zajedno omotamo krakom s kožom, oblikujemo medaljon, omotamo ga kuhinjskom vezicom i zavežemo.
- Višak vezice odrežemo, medaljone začinimo solju, paprom i mješavinom sušenih mediteranskih trava, malo ih nauljimo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dole pečemo u zagrijanoj gril tavi.
- Nakon po prilici 6-7 minuta odreske okrenemo i pečemo još 5 minuta.
- Gotove odreske izvadimo na radnu površinu, s njih skinemo kuhinjsku vezicu i kožu, te ih poslužimo sa svježom salatom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 24
Rating: 4.67
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
losos na tavi, losos na grill tavi, losos odrezak, odrezak od lososa, priprema odreska lososa,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Shiitake u foliji iz pećnice
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)