- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Odresci od mljevenog mesa - faširanci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa - faširance.
Jeste li kad probali faširance na berlinski način? Niste još? Pa što se čeka? To je jelo koje će obožavati mlađi članovi Vaše obitelji, a vjerujte nam na riječ – i oni će stariji počistiti tanjure da im gotovo neće ni trebati pranje!
Odresci od mljevenog mesa - faširanci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa - faširance. - mljevena junetina, mljevena svinjetina, žemlja ((stara dva dana)), maslac, luk, jaje, maslac (pročišćenog), sol i papar, U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi. ; Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo. ; U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom. ; Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra. ; U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute. ; Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena junetina, 250 g
- mljevena svinjetina, 250 g
- žemlja, 1 (stara dva dana)
- maslac, 20 g
- luk, 1 glavica
- jaja, 2
- maslac, 100 g pročišćenog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi.
- Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo.
- U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom.
- Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra.
- U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute.
- Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |