- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Odresci od mljevenog mesa – faširanci – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa – faširance. – mljevena junetina, mljevena svinjetina, žemlja ((stara dva dana)), maslac, luk, jaje, maslac (pročišćenog), sol i papar, U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi. ; Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo. ; U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom. ; Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra. ; U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute. ; Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.; – Jeste li kad probali faširance na berlinski način? Niste još? Pa što se čeka? To je jelo koje će obožavati mlađi članovi Vaše obitelji, a vjerujte nam na riječ – i oni će stariji počistiti tanjure da im gotovo neće ni trebati pranje!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Odresci od mljevenog mesa – faširanci – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa – faširance. – mljevena junetina, mljevena svinjetina, žemlja ((stara dva dana)), maslac, luk, jaje, maslac (pročišćenog), sol i papar, U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi. ; Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo. ; U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom. ; Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra. ; U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute. ; Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.; -</div>
Odresci od mljevenog mesa - faširanci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa - faširance.
Jeste li kad probali faširance na berlinski način? Niste još? Pa što se čeka? To je jelo koje će obožavati mlađi članovi Vaše obitelji, a vjerujte nam na riječ – i oni će stariji počistiti tanjure da im gotovo neće ni trebati pranje!
Odresci od mljevenog mesa - faširanci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od mljevenog mesa - faširance. - mljevena junetina, mljevena svinjetina, žemlja ((stara dva dana)), maslac, luk, jaje, maslac (pročišćenog), sol i papar, U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi. ; Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo. ; U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom. ; Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra. ; U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute. ; Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.; -
Upute po koracima:
- U zdjelu sitno natrgamo dva dana staru žemlju, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da se moči.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo dvije žlice maslaca, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo dok ne omekša. Gotov luk maknemo na stranu i ostavimo da se malo ohladi.
- Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo.
- U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, ohlađeni i omekšali luk, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te sve zajedno dobro izmiješamo vilicom.
- Od dobivene smjese između dlanova oblikujemo plosnate okruglice debljine 3 centimetra.
- U zasebnoj tavi ugrijemo pročišćeni maslac, te na njemu sa svake strane pržimo mljevene odreske 3-4 minute.
- Gotove mljevene odreske možemo poslužiti vruće ili ohlađene s krumpir salatom, senfom i žemljama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 39
Rating: 4.26
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
faširanci, fasiranci recept, faširke, faširanci iz pećnice, faširke od mljevenog mesa, domaci fasiranci, faširanci od mljevenog mesa recepti, kosani odrezak,
Jela koja su danas popularna:
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Juha od bundeve s jabukama
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tuna alla Favignana
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Gratinirane kamenice
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Svinjetina s rezancima i pikantnim umakom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Penne u umaku od tri sira
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pileći paprikaš s krumpirima
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Svježi rezanci u umaku od lososa
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)