- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Odresci od riže s parmezanom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od riže s parmezanom.
Ovi rižini odresci aromatizirani mesnim temeljcem, muškatnim oraščićem i parmezanom, hranjiv su i vrlo ukusan zalogajčić. Odličan su prilog uz meso, ali vrijede i kao samostalno jelo. Probajte ih servirati uz umak tartar.
Odresci od riže s parmezanom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske od riže s parmezanom. - riža, parmezan (ribanog), luk, maslac, temeljac mesne juhe, jaje, muškatni oraščić, brašno, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Na polovici maslaca popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu i uz stalno miješanje postepeno dodajemo mesni temeljac. ; Kada je riža skoro kuhana, umiješamo ostatak maslaca i ostavimo da se malo ohladi. ; Za to vrijeme u posebnoj zdjeli, glatko izmiješamo dva jaja, parmezan i malo muškatnog oraščića te sve zajedno umiješamo u rashlađenu rižu. ; U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije odreske. ; Odreske oblikujemo dlanovima, umočimo ih u krušne mrvice i uronimo u duboku masnoću. ; Na pola pečenja odreske okrenemo na drugu stranu. Gotove stavljamo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 300 g
- parmezan, 100 g ribanog
- luk, 1 glavica
- maslac, 100 g
- temeljac mesne juhe, 1.5 l
- jaja, 4
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- brašno, 150 g
- krušne mrvice, 200 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na polovici maslaca popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu i uz stalno miješanje postepeno dodajemo mesni temeljac.
- Kada je riža skoro kuhana, umiješamo ostatak maslaca i ostavimo da se malo ohladi.
- Za to vrijeme u posebnoj zdjeli, glatko izmiješamo dva jaja, parmezan i malo muškatnog oraščića te sve zajedno umiješamo u rashlađenu rižu.
- U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije odreske.
- Odreske oblikujemo dlanovima, umočimo ih u krušne mrvice i uronimo u duboku masnoću.
- Na pola pečenja odreske okrenemo na drugu stranu. Gotove stavljamo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |