- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Okrenuta hobotnica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti okrenutu hobotnicu.
Okrenuta hobotnica je pravo ribarsko jelo, što znači da je krajnje jednostavno za pripremu, zdravo i ukusno. Kažu da je dobilo ime po tome što se hobotnica stalno "okreće" u loncu. Okrenite i vi onda jednu hobotnicu, što prije, po mogućnosti uz malo domaćeg maslinovog ulja!
Okrenuta hobotnica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti okrenutu hobotnicu. - hobotnica, krumpir, češnjak, luk, peršin (sjeckanog), bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, Smrznutu hobotnicu otopimo, očistimo i narežemo na kolutiće. U lonac sa debelim dnom stavimo maslinovo ulje, češnjak narezan na tanke listiće, sjeckani peršin, sitno sjeckani luk i narezanu hobotnicu.; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom te stavimo kuhati na laganu vatru. Za vrijeme kuhanja sastojke po potrebi podlijevamo vodom sve dok hobotnica ne omekša. ; Zatim dodamo na kockice ili ploške narezan krumpir i kuhamo dok ne omekša. Po potrebi još začinimo solju, paprom i svježe sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hobotnica, 1.5 kg
- krumpir, 5 kg
- češnjak, 3 češnja
- luk, 1 glavica
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- bijelo vino, 200 ml
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Smrznutu hobotnicu otopimo, očistimo i narežemo na kolutiće. U lonac sa debelim dnom stavimo maslinovo ulje, češnjak narezan na tanke listiće, sjeckani peršin, sitno sjeckani luk i narezanu hobotnicu.
- Sve zajedno podlijemo bijelim vinom te stavimo kuhati na laganu vatru. Za vrijeme kuhanja sastojke po potrebi podlijevamo vodom sve dok hobotnica ne omekša.
- Zatim dodamo na kockice ili ploške narezan krumpir i kuhamo dok ne omekša. Po potrebi još začinimo solju, paprom i svježe sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |