- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Okruglice od kestena
Saznajte kako pripremiti okruglice od kestena u našem video receptu.
Ove domaće "knedle" od kestena imaju lagan i specifičan okus, pa ih se isplati napraviti barem kako bi malo proširili svoje gastronomske vidike. Možda ove knedle jednostavno ne budu po vašem okusu, a s druge strane, možda one postanu vaše novo omiljeno jelo od kestena!
Okruglice od kestena - Saznajte kako pripremiti okruglice od kestena u našem video receptu. - kesten pire, kesten (cijelih), pšenična krupica, rum, maslac, vanilin šećer, jaje, limun, višnje, mlijeko, kruh (bijelog), krušne mrvice, sol, U lonac, s debelim dnom, ulijemo mlijeko, dodamo 10 g maslaca, rum, vanilin šećer, sol i naribanu koricu limuna, promiješamo, ostavimo da zavrije, maknemo sa vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Zatim dodamo umućeno jaje, gris, višnje, drobljene kestene i pire od kestena. Sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i ostavimo da se ohladi. ; Zatim, dlanovima, oblikujemo okruglice od kestenove smjese, uvaljamo ih u gris i kuhamo u loncu s vrelom i blago posoljenom vodom, po prilici 5 minuta. ; Za to vrijeme, u zasebnoj tavi, rastopimo preostali maslac, dodamo krušne mrvice te ih pržimo do zlatno žute boje. ; Kuhane okruglice od kestena izvadimo iz vode, ocijedimo, stavimo na tanjure i prelijemo prženim krušnim mrvicama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten pire, 200 g
- kesten, 4-6 cijelih
- pšenična krupica, 100 g
- rum, 20 ml
- maslac, 40 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- jaje, 1
- limun, 1
- višnje, 30 g
- mlijeko, 100 ml
- kruh, 100 g bijelog
- krušne mrvice
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac, s debelim dnom, ulijemo mlijeko, dodamo 10 g maslaca, rum, vanilin šećer, sol i naribanu koricu limuna, promiješamo, ostavimo da zavrije, maknemo sa vatre i ostavimo da se malo ohladi.
- Zatim dodamo umućeno jaje, gris, višnje, drobljene kestene i pire od kestena. Sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i ostavimo da se ohladi.
- Zatim, dlanovima, oblikujemo okruglice od kestenove smjese, uvaljamo ih u gris i kuhamo u loncu s vrelom i blago posoljenom vodom, po prilici 5 minuta.
- Za to vrijeme, u zasebnoj tavi, rastopimo preostali maslac, dodamo krušne mrvice te ih pržimo do zlatno žute boje.
- Kuhane okruglice od kestena izvadimo iz vode, ocijedimo, stavimo na tanjure i prelijemo prženim krušnim mrvicama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |