Okruglice od kestena

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Okruglice od kestena
Saznajte kako pripremiti okruglice od kestena u našem video receptu.

Ove domaće "knedle" od kestena imaju lagan i specifičan okus, pa ih se isplati napraviti barem kako bi malo proširili svoje gastronomske vidike. Možda ove knedle jednostavno ne budu po vašem okusu, a s druge strane, možda one postanu vaše novo omiljeno jelo od kestena!

Okruglice od kestena - Saznajte kako pripremiti okruglice od kestena u našem video receptu. - kesten pire, kesten (cijelih), pšenična krupica, rum, maslac, vanilin šećer, jaje, limun, višnje, mlijeko, kruh (bijelog), krušne mrvice, sol, U lonac, s debelim dnom, ulijemo mlijeko, dodamo 10 g maslaca, rum, vanilin šećer, sol i naribanu koricu limuna, promiješamo, ostavimo da zavrije, maknemo sa vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Zatim dodamo umućeno jaje, gris, višnje, drobljene kestene i pire od kestena. Sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i ostavimo da se ohladi. ; Zatim, dlanovima, oblikujemo okruglice od kestenove smjese, uvaljamo ih u gris i kuhamo u loncu s vrelom i blago posoljenom vodom, po prilici 5 minuta. ; Za to vrijeme, u zasebnoj tavi, rastopimo preostali maslac, dodamo krušne mrvice te ih pržimo do zlatno žute boje. ; Kuhane okruglice od kestena izvadimo iz vode, ocijedimo, stavimo na tanjure i prelijemo prženim krušnim mrvicama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U lonac, s debelim dnom, ulijemo mlijeko, dodamo 10 g maslaca, rum, vanilin šećer, sol i naribanu koricu limuna, promiješamo, ostavimo da zavrije, maknemo sa vatre i ostavimo da se malo ohladi.
 2. Zatim dodamo umućeno jaje, gris, višnje, drobljene kestene i pire od kestena. Sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i ostavimo da se ohladi.
 3. Zatim, dlanovima, oblikujemo okruglice od kestenove smjese, uvaljamo ih u gris i kuhamo u loncu s vrelom i blago posoljenom vodom, po prilici 5 minuta.
 4. Za to vrijeme, u zasebnoj tavi, rastopimo preostali maslac, dodamo krušne mrvice te ih pržimo do zlatno žute boje.
 5. Kuhane okruglice od kestena izvadimo iz vode, ocijedimo, stavimo na tanjure i prelijemo prženim krušnim mrvicama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: