Okruglice od krumpira s umakom od kobasice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od krumpira s umakom od kobasice. – krumpir (sirovih), krumpir (kuhanih u kori), glatko brašno, jaje, mažuran (sušeni), peršin (sjeckani), debrecinka, luk, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, mlijeko, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Oba krumpira ogulimo, sirovi krumpir naribamo na fini ribež i potom ga ocijedimo, a kuhani naribamo na grubi ribež, debrecinke narežemo na kockice, jaja umutimo, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu s naribanim krumpirima dodamo brašno, umućena jaja, sušeni mažuran, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom te sastojke dobro izradimo rukom. ; Ukoliko je smjesa presuha možemo dodati malo mlijeka. Kad smo dobili jednoličnu smjesu, od nje dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 7 cm. ; Dobivene okruglice stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kad izrone na površinu, kuhamo ih još 40-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga 2-3 minute dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo narezane kobasice i pržimo još 2-3 minute. ; Potom sastojke u tavi posipamo brašnom, promiješimo i dalje pržimo, stalno miješajući. ; Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino i ,stalno miješajući pjenjačom, kuhamo podlijevajući juhom 5-6 minuta. ; Za to vrijeme kuhane okruglice ocijedimo i rasporedimo na tanjure. ; Umak začinimo solju i paprom, promiješamo i prelijemo ga preko okruglica. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Debrecinka je pikantno začinjena, podrijetlom mađarska kobasica, koja se priprema od 2/4 nemasne svinjetine, 1/4 svinjske masti i 1/4 govedine. Eh sad kad ste i to saznali, možete saznati što smo s debrecinkom učinili u ovom receptu, tako da pogledate video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Okruglice od krumpira s umakom od kobasice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od krumpira s umakom od kobasice. – krumpir (sirovih), krumpir (kuhanih u kori), glatko brašno, jaje, mažuran (sušeni), peršin (sjeckani), debrecinke, luk, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, mlijeko, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Oba krumpira ogulimo, sirovi krumpir naribamo na fini ribež i potom ga ocijedimo, a kuhani naribamo na grubi ribež, debrecinke narežemo na kockice, jaja umutimo, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu s naribanim krumpirima dodamo brašno, umućena jaja, sušeni mažuran, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom te sastojke dobro izradimo rukom. ; Ukoliko je smjesa presuha možemo dodati malo mlijeka. Kad smo dobili jednoličnu smjesu, od nje dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 7 cm. ; Dobivene okruglice stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kad izrone na površinu, kuhamo ih još 40-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga 2-3 minute dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo narezane kobasice i pržimo još 2-3 minute. ; Potom sastojke u tavi posipamo brašnom, promiješimo i dalje pržimo, stalno miješajući. ; Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino i ,stalno miješajući pjenjačom, kuhamo podlijevajući juhom 5-6 minuta. ; Za to vrijeme kuhane okruglice ocijedimo i rasporedimo na tanjure. ; Umak začinimo solju i paprom, promiješamo i prelijemo ga preko okruglica. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Okruglice od krumpira s umakom od kobasice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od krumpira s umakom od kobasice.
Debrecinka je pikantno začinjena, podrijetlom mađarska kobasica, koja se priprema od 2/4 nemasne svinjetine, 1/4 svinjske masti i 1/4 govedine. Eh sad kad ste i to saznali, možete saznati što smo s debrecinkom učinili u ovom receptu, tako da pogledate video.
Okruglice od krumpira s umakom od kobasice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od krumpira s umakom od kobasice. - krumpir (sirovih), krumpir (kuhanih u kori), glatko brašno, jaje, mažuran (sušeni), peršin (sjeckani), debrecinke, luk, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, mlijeko, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Oba krumpira ogulimo, sirovi krumpir naribamo na fini ribež i potom ga ocijedimo, a kuhani naribamo na grubi ribež, debrecinke narežemo na kockice, jaja umutimo, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu s naribanim krumpirima dodamo brašno, umućena jaja, sušeni mažuran, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom te sastojke dobro izradimo rukom. ; Ukoliko je smjesa presuha možemo dodati malo mlijeka. Kad smo dobili jednoličnu smjesu, od nje dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 7 cm. ; Dobivene okruglice stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kad izrone na površinu, kuhamo ih još 40-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga 2-3 minute dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo narezane kobasice i pržimo još 2-3 minute. ; Potom sastojke u tavi posipamo brašnom, promiješimo i dalje pržimo, stalno miješajući. ; Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino i ,stalno miješajući pjenjačom, kuhamo podlijevajući juhom 5-6 minuta. ; Za to vrijeme kuhane okruglice ocijedimo i rasporedimo na tanjure. ; Umak začinimo solju i paprom, promiješamo i prelijemo ga preko okruglica. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Oba krumpira ogulimo, sirovi krumpir naribamo na fini ribež i potom ga ocijedimo, a kuhani naribamo na grubi ribež, debrecinke narežemo na kockice, jaja umutimo, a luk nasjeckamo.
U zdjelu s naribanim krumpirima dodamo brašno, umućena jaja, sušeni mažuran, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom te sastojke dobro izradimo rukom.
Ukoliko je smjesa presuha možemo dodati malo mlijeka. Kad smo dobili jednoličnu smjesu, od nje dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 7 cm.
Dobivene okruglice stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kad izrone na površinu, kuhamo ih još 40-ak minuta.
Pred kraj kuhanja u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga 2-3 minute dok malo ne omekša.
Zatim dodamo narezane kobasice i pržimo još 2-3 minute.
Potom sastojke u tavi posipamo brašnom, promiješimo i dalje pržimo, stalno miješajući.
Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino i ,stalno miješajući pjenjačom, kuhamo podlijevajući juhom 5-6 minuta.
Za to vrijeme kuhane okruglice ocijedimo i rasporedimo na tanjure.
Umak začinimo solju i paprom, promiješamo i prelijemo ga preko okruglica.