Okruglice od krumpira s umakom od kobasice

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Okruglice od krumpira s umakom od kobasice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od krumpira s umakom od kobasice.

Debrecinka je pikantno začinjena, podrijetlom mađarska kobasica, koja se priprema od 2/4 nemasne svinjetine, 1/4 svinjske masti i 1/4 govedine. Eh sad kad ste i to saznali, možete saznati što smo s debrecinkom učinili u ovom receptu, tako da pogledate video.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Oba krumpira ogulimo, sirovi krumpir naribamo na fini ribež i potom ga ocijedimo, a kuhani naribamo na grubi ribež, debrecinke narežemo na kockice, jaja umutimo, a luk nasjeckamo.
  2. U zdjelu s naribanim krumpirima dodamo brašno, umućena jaja, sušeni mažuran, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom te sastojke dobro izradimo rukom.
  3. Ukoliko je smjesa presuha možemo dodati malo mlijeka. Kad smo dobili jednoličnu smjesu, od nje dlanovima oblikujemo okruglice, promjera 7 cm.
  4. Dobivene okruglice stavimo kuhati u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kad izrone na površinu, kuhamo ih još 40-ak minuta.
  5. Pred kraj kuhanja u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i pržimo ga 2-3 minute dok malo ne omekša.
  6. Zatim dodamo narezane kobasice i pržimo još 2-3 minute.
  7. Potom sastojke u tavi posipamo brašnom, promiješimo i dalje pržimo, stalno miješajući.
  8. Nakon jedne minute ulijemo bijelo vino i ,stalno miješajući pjenjačom, kuhamo podlijevajući juhom 5-6 minuta.
  9. Za to vrijeme kuhane okruglice ocijedimo i rasporedimo na tanjure.
  10. Umak začinimo solju i paprom, promiješamo i prelijemo ga preko okruglica.
  11. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: