- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Okruglice od tune i svježeg krem sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune i svježeg krem sira.
Tunjevina je mnogima omiljena riba jer je se u različitim oblicima može vrlo lako pronaći. U ovom smo receptu stoga iskoristili tu svima lako dostupnu namirnicu i sparili je s ukusnim krem sirom. Rezultat su okruglice kojima će malo tko moći odoljeti!
Okruglice od tune i svježeg krem sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti okruglice od tune i svježeg krem sira. - krem sir (svježeg), jaje, parmezan (naribanog), peršin (sjeckani), tuna iz konzerve, glatko brašno, ulje, krušne mrvice, sol i papar, U zdjeli umutimo jaje, dodamo svježi krem sir, naribani parmezan, sjeckani peršin, dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu (ako je smjesa prerijetka u nju po potrebi dodajemo krušne mrvice). ; Potom između dlanova od dobivene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, svaku uvaljamo u brašno, otresemo, te po nekoliko kuglica odjednom pržimo u dubokoj masnoći 8-10 minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. ; Gotove okruglice izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, stavimo na tanjur za posluživanje, ukrasimo ih cijelim listovima svježeg peršina i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krem sir, 200 g svježeg
- jaje, 1
- parmezan, 30 g naribanog
- peršin, 1 žlica sjeckani
- tuna iz konzerve, 300 g
- glatko brašno, 60 g
- ulje
- krušne mrvice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli umutimo jaje, dodamo svježi krem sir, naribani parmezan, sjeckani peršin, dobro ocijeđenu tunu iz konzerve, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu (ako je smjesa prerijetka u nju po potrebi dodajemo krušne mrvice).
- Potom između dlanova od dobivene smjese oblikujemo okruglice veličine oraha, svaku uvaljamo u brašno, otresemo, te po nekoliko kuglica odjednom pržimo u dubokoj masnoći 8-10 minuta, odnosno, dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
- Gotove okruglice izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, stavimo na tanjur za posluživanje, ukrasimo ih cijelim listovima svježeg peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |