- Almo Čatlak
- 20 min
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Orada na žaru
Saznajte kako pripremiti oradu na žaru u našem video receptu.
Orada ili lovrata najcjenjenija je među bijelom ribom. Poslužuje se širom svijeta u najekskluzivnijim restoranima i na stol najčešće dolazi sa žara. Slani krumpir i malo blitve odličan su prilog. Uživajte u ovom zdravom i laganom jelu!
Orada na žaru - Saznajte kako pripremiti oradu na žaru u našem video receptu. - riba orada (odprilike 4 kom.), češnjak, bijelo vino, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Očistimo glavicu češnjaka, dobro ga izgnječimo u dubokom tanjuru i ulijemo 2 dcl vina. Ostavimo da odstoji oko 2 sata kako bi vino upilo miris češnjaka. ; U drugi tanjur ulijemo ulje, dodamo sitno mljeveni papar i mirisne trave po ukusu. ; Očišćenu ribu, opranu i posušenu, dobro namažemo pripremljenim uljem uz pomoć grančice ružmarina. Ostatak ovoga ulja pomiješamo s prethodno pripremljenim vinom i češnjakom. ; Namazanu ribu stavimo na vruć roštilj. Ribu tijekom pečenja premazujemo mješavinom bijelog vina s češnjakom i preostalim uljem kojim smo ribu prethodno premazali. ; Ribu solimo kada je napola pečena. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- orada, 1 kg otprilike 4 komada
- češnjak, 1 glavica
- bijelo vino, 2 dl
- ružmarin, 1 grančica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očistimo glavicu češnjaka, dobro ga izgnječimo u dubokom tanjuru i ulijemo 2 dcl vina. Ostavimo da odstoji oko 2 sata kako bi vino upilo miris češnjaka.
- U drugi tanjur ulijemo ulje, dodamo sitno mljeveni papar i mirisne trave po ukusu.
- Očišćenu ribu, opranu i posušenu, dobro namažemo pripremljenim uljem uz pomoć grančice ružmarina. Ostatak ovoga ulja pomiješamo s prethodno pripremljenim vinom i češnjakom.
- Namazanu ribu stavimo na vruć roštilj. Ribu tijekom pečenja premazujemo mješavinom bijelog vina s češnjakom i preostalim uljem kojim smo ribu prethodno premazali.
- Ribu solimo kada je napola pečena.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |