- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Orade s krumpirom i lukom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti orade s krumpirom i lukom iz pećnice. – orada, luk, češnjak, ružmarin, majčina dušica, peperoncini, krumpir, celerova stabljika, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribe očistimo, peperoncine izmrvimo, listiće ružmarina i grančice majčine dušice nasjeckamo, jednu glavicu luka narežemo na kolutiće, a drugu glavicu nasjeckamo, češnjak protisnemo, a očišćeni krumpir i stabljiku celera narežemo na kockice. ; Sjeckani luk premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckanu majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Ribe zarežemo nožem na 2-3 mjesta s jedne strane, posolimo ih izvana i iznutra, i nadjenemo ih polovicom mješavine luka, češnjaka, začina i ulja. ; Po dnu namašćene vatrostalne posude rasporedimo kolutove luka, preko njih stavimo ribe zarezanom stranom prema gore, premažemo ih preostalom mješavinom luka, češnjaka, začina i ulja, posipamo kockicama krumpira i celera i mrvljenim peperoncinom, prelijemo juhom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon 20-ak minuta ribe prekrijemo papirom za pečenje i pečemo ih još toliko.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Orada je kvalitetna morska riba čvrstog mesa, a još ju zovu lovrata, komarča, podlanica, itd. Mi smo joj dodali luk i krumpir te još poneku sitnicu i zapekli u pećnici, a kakav je rezultat možete pogledati u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Orade s krumpirom i lukom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti orade s krumpirom i lukom iz pećnice. – riba orada, luk, češnjak, ružmarin, majčina dušica, peperoncini, krumpir, celerova stabljika, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribe očistimo, peperoncine izmrvimo, listiće ružmarina i grančice majčine dušice nasjeckamo, jednu glavicu luka narežemo na kolutiće, a drugu glavicu nasjeckamo, češnjak protisnemo, a očišćeni krumpir i stabljiku celera narežemo na kockice. ; Sjeckani luk premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckanu majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Ribe zarežemo nožem na 2-3 mjesta s jedne strane, posolimo ih izvana i iznutra, i nadjenemo ih polovicom mješavine luka, češnjaka, začina i ulja. ; Po dnu namašćene vatrostalne posude rasporedimo kolutove luka, preko njih stavimo ribe zarezanom stranom prema gore, premažemo ih preostalom mješavinom luka, češnjaka, začina i ulja, posipamo kockicama krumpira i celera i mrvljenim peperoncinom, prelijemo juhom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon 20-ak minuta ribe prekrijemo papirom za pečenje i pečemo ih još toliko.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Orade s krumpirom i lukom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti orade s krumpirom i lukom iz pećnice.
Orada je kvalitetna morska riba čvrstog mesa, a još ju zovu lovrata, komarča, podlanica, itd. Mi smo joj dodali luk i krumpir te još poneku sitnicu i zapekli u pećnici, a kakav je rezultat možete pogledati u priloženom videu.
Orade s krumpirom i lukom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti orade s krumpirom i lukom iz pećnice. - riba orada, luk, češnjak, ružmarin, majčina dušica, peperoncini, krumpir, celerova stabljika, povrtni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribe očistimo, peperoncine izmrvimo, listiće ružmarina i grančice majčine dušice nasjeckamo, jednu glavicu luka narežemo na kolutiće, a drugu glavicu nasjeckamo, češnjak protisnemo, a očišćeni krumpir i stabljiku celera narežemo na kockice. ; Sjeckani luk premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckanu majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Ribe zarežemo nožem na 2-3 mjesta s jedne strane, posolimo ih izvana i iznutra, i nadjenemo ih polovicom mješavine luka, češnjaka, začina i ulja. ; Po dnu namašćene vatrostalne posude rasporedimo kolutove luka, preko njih stavimo ribe zarezanom stranom prema gore, premažemo ih preostalom mješavinom luka, češnjaka, začina i ulja, posipamo kockicama krumpira i celera i mrvljenim peperoncinom, prelijemo juhom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. ; Nakon 20-ak minuta ribe prekrijemo papirom za pečenje i pečemo ih još toliko.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Ribe očistimo, peperoncine izmrvimo, listiće ružmarina i grančice majčine dušice nasjeckamo, jednu glavicu luka narežemo na kolutiće, a drugu glavicu nasjeckamo, češnjak protisnemo, a očišćeni krumpir i stabljiku celera narežemo na kockice.
- Sjeckani luk premjestimo u zdjelicu, dodamo protisnuti češnjak, sjeckanu majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Ribe zarežemo nožem na 2-3 mjesta s jedne strane, posolimo ih izvana i iznutra, i nadjenemo ih polovicom mješavine luka, češnjaka, začina i ulja.
- Po dnu namašćene vatrostalne posude rasporedimo kolutove luka, preko njih stavimo ribe zarezanom stranom prema gore, premažemo ih preostalom mješavinom luka, češnjaka, začina i ulja, posipamo kockicama krumpira i celera i mrvljenim peperoncinom, prelijemo juhom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C.
- Nakon 20-ak minuta ribe prekrijemo papirom za pečenje i pečemo ih još toliko.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 88
Rating: 4.24
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|