- Slavko Večerić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Oslić alla bakalar – U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. – oslić, krumpir, češnjak, limun ((sok od limuna)), bijelo vino, lovorov list, papar (u zrnu), peršin (kosani), maslinovo ulje, biljno ulje, sol i papar, U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo. ; Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti. ; Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo. ; Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira. ; Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir. ; Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 – 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke. ; Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.; – Polako se bliži Božić i opet razmišljate o tome da spremite bakalar? Ali nakon obilaska tržnica i dućana, shvatili ste da on baš i nije jeftin – a k tome, spremanje bakalara iziskuje puno vremena i truda. Probajte za promjenu skuhati ovo jelo vrlo slično klasičnom bakalaru: jeftinije je, jednostavnije i brže, a okusom vrlo, vrlo slično. Vjerojatno i stoga što oslić i bakalar spadaju u istu porodicu riba (Gadidae).
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Oslić alla bakalar – U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. – riba oslić, krumpir, češnjak, limun ((sok od limuna)), bijelo vino, lovorov list, papar (u zrnu), peršin (kosani), maslinovo ulje, biljno ulje, sol i papar, U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo. ; Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti. ; Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo. ; Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira. ; Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir. ; Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 – 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke. ; Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.; -</div>
Oslić alla bakalar
U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar.
Polako se bliži Božić i opet razmišljate o tome da spremite bakalar? Ali nakon obilaska tržnica i dućana, shvatili ste da on baš i nije jeftin - a k tome, spremanje bakalara iziskuje puno vremena i truda. Probajte za promjenu skuhati ovo jelo vrlo slično klasičnom bakalaru: jeftinije je, jednostavnije i brže, a okusom vrlo, vrlo slično. Vjerojatno i stoga što oslić i bakalar spadaju u istu porodicu riba (Gadidae).
Oslić alla bakalar - U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. - riba oslić, krumpir, češnjak, limun ((sok od limuna)), bijelo vino, lovorov list, papar (u zrnu), peršin (kosani), maslinovo ulje, biljno ulje, sol i papar, U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo. ; Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti. ; Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo. ; Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira. ; Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir. ; Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 - 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke. ; Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.; -
Upute po koracima:
- U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo.
- Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti.
- Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo.
- Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira.
- Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir.
- Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 - 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke.
- Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 28
Rating: 4.29
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|