- Slavko Večerić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Oslić alla bakalar – U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. – oslić, krumpir, češnjak, limun ((sok od limuna)), bijelo vino, lovorov list, papar (u zrnu), peršin (kosani), maslinovo ulje, biljno ulje, sol i papar, U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo. ; Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti. ; Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo. ; Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira. ; Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir. ; Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 – 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke. ; Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.; – Polako se bliži Božić i opet razmišljate o tome da spremite bakalar? Ali nakon obilaska tržnica i dućana, shvatili ste da on baš i nije jeftin – a k tome, spremanje bakalara iziskuje puno vremena i truda. Probajte za promjenu skuhati ovo jelo vrlo slično klasičnom bakalaru: jeftinije je, jednostavnije i brže, a okusom vrlo, vrlo slično. Vjerojatno i stoga što oslić i bakalar spadaju u istu porodicu riba (Gadidae).
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Oslić alla bakalar – U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. – riba oslić, krumpir, češnjak, limun ((sok od limuna)), bijelo vino, lovorov list, papar (u zrnu), peršin (kosani), maslinovo ulje, biljno ulje, sol i papar, U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo. ; Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti. ; Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo. ; Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira. ; Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir. ; Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 – 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke. ; Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.; -</div>
Oslić alla bakalar
U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar.
Polako se bliži Božić i opet razmišljate o tome da spremite bakalar? Ali nakon obilaska tržnica i dućana, shvatili ste da on baš i nije jeftin - a k tome, spremanje bakalara iziskuje puno vremena i truda. Probajte za promjenu skuhati ovo jelo vrlo slično klasičnom bakalaru: jeftinije je, jednostavnije i brže, a okusom vrlo, vrlo slično. Vjerojatno i stoga što oslić i bakalar spadaju u istu porodicu riba (Gadidae).
Oslić alla bakalar - U našem video receptu saznajte kako pripremiti oslića alla bakalar. - riba oslić, krumpir, češnjak, limun ((sok od limuna)), bijelo vino, lovorov list, papar (u zrnu), peršin (kosani), maslinovo ulje, biljno ulje, sol i papar, U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo. ; Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti. ; Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo. ; Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira. ; Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir. ; Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 - 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke. ; Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.; -
Upute po koracima:
- U vodu stavimo začine i ribu te prokuhamo.
- Ribu izvadimo, ohladimo, odstranimo kosti.
- Očistimo krumpir i narežemo ga na ploške debljine prsta i kuhamo u tekućini u kojoj se kuhala riba. Krumpir ocijedimo.
- Na ulju (pola maslinovog – pola običnog) lagano ugrijemo polovicu predviđene količine češnjaka, na to stavimo prvi sloj krumpira, na njega poslažemo red ribe pa red krumpira, red ribe i tako dok ne potrošimo sve sirovine. Najgornji red uvijek mora biti red krumpira.
- Dodajemo preostali češnjak i kosani peršin, prelijemo tekućinom u kojoj su se kuhali riba i krumpir.
- Odmah zatim prelijemo limunovim sokom ili vinom. Kuhamo 10 - 15 minuta. Povremeno protresemo posudu ali ne miješamo kuhačom i ne okrećemo sastojke.
- Uz ovo jelo izvrsno bi pasalo bijelo vino pošip.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 24
Rating: 4.46
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
OSLIĆ ALLA BAKALAR, oslić na bijelo, recept složenac oslić ala bakalar,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način
Votes: 54
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Povrtna torta s lisnatim tijestom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)