- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena.
Mmmmm.... koji je to fini miris? – pitat će ukućani (a i susjedi) kad se odlučite isprobati ovu uistinu posebnu kombinaciju. Vi se samo zagonetno nasmješite i dajte im da probaju i nikako se nemojte čuditi ako se pred Vašim ulaznim vratima stvori dug red degustatora.
Pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pačja prsa u umaku od suhih šljiva i kestena. - pačja prsa ((po prilici 800 g)), kesten (pečenih i očišćenih), suhe šljive (iskoštenih), crno vino, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Prije svega, kožu pačjih prsa oštrim nožem nekoliko puta zarežemo, te ih začinimo solju i paprom. ; U tavi ugrijemo 2-3 žlice ulja i stavimo peći pačja prsa prvo kožom prema dolje. ; Nakon 5-6 minuta pačja prsa okrećemo na drugu stranu i nastavimo peći na laganoj vatri, kako bi meso iznutra zadržalo ružičastu boju. ; Nakon još 8-10 minuta (ovisno o debljini prsa) izvadimo ih iz tave i dobro umotamo u alu foliju kako bi zadržala toplinu i sočnost. ; Na masnoću od pečenja dodamo iskoštene suhe šljive, pečene očišćene kestene, ulijemo crno vino, začinimo solju i paprom, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od pečenja. ; Kada umak zavri ostavimo da na laganoj vatri vrije 2-3 minute, odnosno, dok na pola ne reducira. ; Zatim u umak dodamo pekmez od šljiva, dobro promiješamo i umiješamo maslac. ; Kada smo dobili lijepi sjajni umak ugasimo vatru. Pačja prsa iz alu folije izvadimo na dasku, narežemo ih na kriške debljine 5-7 mm, u nizu složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pačja prsa, 4 kom (po prilici 800 g)
- kesten, 100 g pečenih i očišćenih
- suhe šljive, 100 g iskoštenih
- crno vino, 150 ml
- pekmez od šljiva, 80 g
- maslac, 30 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, kožu pačjih prsa oštrim nožem nekoliko puta zarežemo, te ih začinimo solju i paprom.
- U tavi ugrijemo 2-3 žlice ulja i stavimo peći pačja prsa prvo kožom prema dolje.
- Nakon 5-6 minuta pačja prsa okrećemo na drugu stranu i nastavimo peći na laganoj vatri, kako bi meso iznutra zadržalo ružičastu boju.
- Nakon još 8-10 minuta (ovisno o debljini prsa) izvadimo ih iz tave i dobro umotamo u alu foliju kako bi zadržala toplinu i sočnost.
- Na masnoću od pečenja dodamo iskoštene suhe šljive, pečene očišćene kestene, ulijemo crno vino, začinimo solju i paprom, te kuhačom nježno ostružemo dno tave kako bi oslobodili karamelizirani sloj od pečenja.
- Kada umak zavri ostavimo da na laganoj vatri vrije 2-3 minute, odnosno, dok na pola ne reducira.
- Zatim u umak dodamo pekmez od šljiva, dobro promiješamo i umiješamo maslac.
- Kada smo dobili lijepi sjajni umak ugasimo vatru. Pačja prsa iz alu folije izvadimo na dasku, narežemo ih na kriške debljine 5-7 mm, u nizu složimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |