Pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom). – rižini rezanci (osušenih), svinjski but, jaje, češnjak, đumbir, tofu, mladi luk, korijander (svježeg), sojine klice, kikiriki (prženog), čili papričica, riblji umak ("nam pla"), limeta, umak od čili papričica (blagog), smeđi šećer, ulje, Tjesteninu stavimo u posudu s hladnom vodom i ostavimo da se moči jedan sat. Za to vrijeme meso narežemo na trakice, tofu na kockice, čili papričicu na kolutiće, mladi luk na trakice, češnjak i đumbir nasjeckamo, sok limete iscijedimo, a kikiriki izmrvimo u mužaru. ; U lončić iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo polovicu soka limete, riblji i čili umak, pričekamo da zavri, zatim kuhamo jednu minutu i stavimo umak na stranu. ; U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo trakice mesa i pržimo ih sa svih strana. Nakon 3-4 minute meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo još 2-3 žlice ulja, dodamo tofu i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute. ; Zatim dodamo ocijeđene rezance, posipamo ih sjeckanim đumbirom i češnjakom te stalno miješajući pržimo još 2-3 minute. ; Potom dodamo jaja, pričekamo nekoliko sekundi da se počnu zgrušavati, a zatimo ih pomiješamo s tjesteninom i pržimo dalje. ; Nakon 2 minute sastojke u woku prelijemo pripremljenim umakom, dodamo narezanu čili papričicu i mladi luk, sojine klice, vratimo prženo meso, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, ukrasimo grančicom korijandera, pokapamo preostalim sokom limete, posipamo mrvljenim kikirikijem i poslužimo.
; – Tajlandska kuhinja jedna je od najpriznatijih u svijetu i svaki sladokusac bi trebao nešto naučiti o njoj. Ovom prilikom donosimo način pripreme poznatog jela thai kuhinje – Pad thai muh.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom). – rižini rezanci (osušenih), svinjski but, jaje, češnjak, đumbir, tofu, mladi luk, korijander (svježeg), sojine klice, kiki riki (prženog), čili papričica, riblji umak ("nam pla"), limeta, umak od čili papričica (blagog), smeđi šećer, ulje, Tjesteninu stavimo u posudu s hladnom vodom i ostavimo da se moči jedan sat. Za to vrijeme meso narežemo na trakice, tofu na kockice, čili papričicu na kolutiće, mladi luk na trakice, češnjak i đumbir nasjeckamo, sok limete iscijedimo, a kikiriki izmrvimo u mužaru. ; U lončić iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo polovicu soka limete, riblji i čili umak, pričekamo da zavri, zatim kuhamo jednu minutu i stavimo umak na stranu. ; U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo trakice mesa i pržimo ih sa svih strana. Nakon 3-4 minute meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo još 2-3 žlice ulja, dodamo tofu i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute. ; Zatim dodamo ocijeđene rezance, posipamo ih sjeckanim đumbirom i češnjakom te stalno miješajući pržimo još 2-3 minute. ; Potom dodamo jaja, pričekamo nekoliko sekundi da se počnu zgrušavati, a zatimo ih pomiješamo s tjesteninom i pržimo dalje. ; Nakon 2 minute sastojke u woku prelijemo pripremljenim umakom, dodamo narezanu čili papričicu i mladi luk, sojine klice, vratimo prženo meso, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, ukrasimo grančicom korijandera, pokapamo preostalim sokom limete, posipamo mrvljenim kikirikijem i poslužimo.
; -</div>
Pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom).
Tajlandska kuhinja jedna je od najpriznatijih u svijetu i svaki sladokusac bi trebao nešto naučiti o njoj. Ovom prilikom donosimo način pripreme poznatog jela thai kuhinje – Pad thai muh.
Pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom). - rižini rezanci (osušenih), svinjski but, jaje, češnjak, đumbir, tofu, mladi luk, korijander (svježeg), sojine klice, kiki riki (prženog), čili papričica, riblji umak ("nam pla"), limeta, umak od čili papričica (blagog), smeđi šećer, ulje, Tjesteninu stavimo u posudu s hladnom vodom i ostavimo da se moči jedan sat. Za to vrijeme meso narežemo na trakice, tofu na kockice, čili papričicu na kolutiće, mladi luk na trakice, češnjak i đumbir nasjeckamo, sok limete iscijedimo, a kikiriki izmrvimo u mužaru. ; U lončić iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo polovicu soka limete, riblji i čili umak, pričekamo da zavri, zatim kuhamo jednu minutu i stavimo umak na stranu. ; U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo trakice mesa i pržimo ih sa svih strana. Nakon 3-4 minute meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo još 2-3 žlice ulja, dodamo tofu i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute. ; Zatim dodamo ocijeđene rezance, posipamo ih sjeckanim đumbirom i češnjakom te stalno miješajući pržimo još 2-3 minute. ; Potom dodamo jaja, pričekamo nekoliko sekundi da se počnu zgrušavati, a zatimo ih pomiješamo s tjesteninom i pržimo dalje. ; Nakon 2 minute sastojke u woku prelijemo pripremljenim umakom, dodamo narezanu čili papričicu i mladi luk, sojine klice, vratimo prženo meso, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, ukrasimo grančicom korijandera, pokapamo preostalim sokom limete, posipamo mrvljenim kikirikijem i poslužimo.
; -
Tjesteninu stavimo u posudu s hladnom vodom i ostavimo da se moči jedan sat. Za to vrijeme meso narežemo na trakice, tofu na kockice, čili papričicu na kolutiće, mladi luk na trakice, češnjak i đumbir nasjeckamo, sok limete iscijedimo, a kikiriki izmrvimo u mužaru.
U lončić iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo polovicu soka limete, riblji i čili umak, pričekamo da zavri, zatim kuhamo jednu minutu i stavimo umak na stranu.
U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo trakice mesa i pržimo ih sa svih strana. Nakon 3-4 minute meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo još 2-3 žlice ulja, dodamo tofu i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute.
Zatim dodamo ocijeđene rezance, posipamo ih sjeckanim đumbirom i češnjakom te stalno miješajući pržimo još 2-3 minute.
Potom dodamo jaja, pričekamo nekoliko sekundi da se počnu zgrušavati, a zatimo ih pomiješamo s tjesteninom i pržimo dalje.
Nakon 2 minute sastojke u woku prelijemo pripremljenim umakom, dodamo narezanu čili papričicu i mladi luk, sojine klice, vratimo prženo meso, promiješamo i maknemo s vatre.
Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, ukrasimo grančicom korijandera, pokapamo preostalim sokom limete, posipamo mrvljenim kikirikijem i poslužimo.