Pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom)

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pad thai muh (tjestenina sa svinjetinom).

Tajlandska kuhinja jedna je od najpriznatijih u svijetu i svaki sladokusac bi trebao nešto naučiti o njoj. Ovom prilikom donosimo način pripreme poznatog jela thai kuhinje – Pad thai muh.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tjesteninu stavimo u posudu s hladnom vodom i ostavimo da se moči jedan sat. Za to vrijeme meso narežemo na trakice, tofu na kockice, čili papričicu na kolutiće, mladi luk na trakice, češnjak i đumbir nasjeckamo, sok limete iscijedimo, a kikiriki izmrvimo u mužaru.
  2. U lončić iznad vatre stavimo smeđi šećer, ulijemo polovicu soka limete, riblji i čili umak, pričekamo da zavri, zatim kuhamo jednu minutu i stavimo umak na stranu.
  3. U vrući wok ulijemo 3-4 žlice ulja, dodamo trakice mesa i pržimo ih sa svih strana. Nakon 3-4 minute meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo još 2-3 žlice ulja, dodamo tofu i pržimo ga sa svih strana 3-4 minute.
  4. Zatim dodamo ocijeđene rezance, posipamo ih sjeckanim đumbirom i češnjakom te stalno miješajući pržimo još 2-3 minute.
  5. Potom dodamo jaja, pričekamo nekoliko sekundi da se počnu zgrušavati, a zatimo ih pomiješamo s tjesteninom i pržimo dalje.
  6. Nakon 2 minute sastojke u woku prelijemo pripremljenim umakom, dodamo narezanu čili papričicu i mladi luk, sojine klice, vratimo prženo meso, promiješamo i maknemo s vatre.
  7. Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, ukrasimo grančicom korijandera, pokapamo preostalim sokom limete, posipamo mrvljenim kikirikijem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: