Palačinke sa suhim šljivama

 • 35 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Palačinke sa suhim šljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke sa suhim šljivama.

Glavna karakteristika palačinki je da (iako imaju samo dvije strane), imaju tisuću lica! Ovaj recept s vinom i suhim šljivama pokazat će Vam nešto profinjenije lice palačinki, pa ovu slasticu slobodno možete staviti i pred izbirljive goste.

Palačinke sa suhim šljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palačinke sa suhim šljivama. - mješavina za palačinke (gotove), suhe šljive, crno vino, cimet, klinčić, limun, šećer, škrobno brašno, ulje, menta (u listićima), U tavu stavimo šećer, ulijemo crno vino, dodamo koricu cimeta, 2-3 klinčića, malo naribane limunove korice i kada zavri, na laganoj vatri, kuhamo 10-ak minuta. Zatim u vino dodamo suhe šljive, te kuhamo još 10-ak minuta. ; Za to vrijeme, u tavi na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada po uputama na pakiranju i stavimo ih na stranu. ; Iz tavice s umakom izvadimo kuhane suhe šljive, koricu cimeta i klinčiće i ugasimo vatru. ; U još vreli umak dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, te dobiveni umak procijedimo kroz sito. ; Na tanjure, složimo palačinke, prelijemo ih umakom, na njih posložimo kuhane suhe šljive, ukrasimo listićem mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U tavu stavimo šećer, ulijemo crno vino, dodamo koricu cimeta, 2-3 klinčića, malo naribane limunove korice i kada zavri, na laganoj vatri, kuhamo 10-ak minuta. Zatim u vino dodamo suhe šljive, te kuhamo još 10-ak minuta.
 2. Za to vrijeme, u tavi na malo zagrijanog ulja, od mješavine za palačinke ispečemo 8 komada po uputama na pakiranju i stavimo ih na stranu.
 3. Iz tavice s umakom izvadimo kuhane suhe šljive, koricu cimeta i klinčiće i ugasimo vatru.
 4. U još vreli umak dodamo škrobno brašno, dobro izmiješamo pjenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, te dobiveni umak procijedimo kroz sito.
 5. Na tanjure, složimo palačinke, prelijemo ih umakom, na njih posložimo kuhane suhe šljive, ukrasimo listićem mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: