- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Palenta iz pećnice s mini rajčicama
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 300 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- sir mozzarella, 200 g
- mini rajčica, 150 g
- kukuruzna krupica, 200 g
- maslac, 30 g
- talijanska mješavina začina
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo maslac i palentu. Povremeno miješajući palentu kuhamo na srednje jakoj vatri.
- Luk narežemo na kolutiće. U vruću tavu dodamo malo ulja i stavimo kolutiće luka te na četvrtine narezane šampinjone. Kad se luk počeo karamelizirati, šampinjone posolimo i dodamo narezani češnjak na listiće. Sve promiješamo i pojačamo vatru kako bismo prepržili šampinjone pritom pazeći da nam češnjak ne izgori. U tavu ulijemo bijelo vino i začinimo talijanskom mješavinom začina. Kuhamo dok vino ne ispari.
- U vatrostalnu posudu ulijemo malo ulja, potom dodamo malo rjeđu palentu i ravnomjerno rasporedimo. Preko svega dodamo narezanu mozzarellu na ploške i posložimo mini rajčice iz konzerve.
- Sve zajedno stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 30-tak minuta jelo je gotovo. Palentu ostavimo da se ohladi prije posluživanja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |