- Almo Čatlak
 - 40 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži mlijeko, nema mesa
 
        Palenta s bosiljkom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s bosiljkom.    
        Bosiljak je začin koji najčešće povezujemo s umakom od rajčice te uz neke varijante raznih talijanksih salata. Svaka čast svakom od tih jela, ali mi smo bosiljak odlučili iskoristiti u nove svrhe – pridružite se i Vi trendu!
Palenta s bosiljkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s bosiljkom. - palenta (instant), maslac, luk, povrtni temeljac, parmezan, rajčica, bosiljak, češnjak, maslinovo ulje, sol, U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim u lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri postupno i uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre. ; Potom u tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na ploške narezane rajčice i kratko ih popržimo s obje strane. ; Zatim u tavu dodamo bosiljak narezan na trakice, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, tavu maknemo s vatre. ; Polovicu prženog bosiljka i češnjaka izvadimo i umiješamo u palentu, dodamo naribani parmezan, te sve dobro izmiješamo. ; Začinjenu palentu podijelimo na tanjure, prekrijemo prženim ploškama rajčica, prelijemo preostalim umakom od bosiljka i češnjaka, te poslužimo.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - palenta, 150 g instant
 - maslac, 30 g
 - luk, 1 glavica
 - povrtni temeljac, 1 l
 - parmezan, 50 g
 - rajčica, 2
 - bosiljak, 10 listova
 - češnjak, 1 češanj
 - maslinovo ulje
 - sol
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj pržimo dok luk malo ne omekša.
 - Zatim u lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri postupno i uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre.
 - Potom u tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na ploške narezane rajčice i kratko ih popržimo s obje strane.
 - Zatim u tavu dodamo bosiljak narezan na trakice, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, tavu maknemo s vatre.
 - Polovicu prženog bosiljka i češnjaka izvadimo i umiješamo u palentu, dodamo naribani parmezan, te sve dobro izmiješamo.
 - Začinjenu palentu podijelimo na tanjure, prekrijemo prženim ploškama rajčica, prelijemo preostalim umakom od bosiljka i češnjaka, te poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:40minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





