- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s bosiljkom.
Bosiljak je začin koji najčešće povezujemo s umakom od rajčice te uz neke varijante raznih talijanksih salata. Svaka čast svakom od tih jela, ali mi smo bosiljak odlučili iskoristiti u nove svrhe – pridružite se i Vi trendu!
Palenta s bosiljkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s bosiljkom. - palenta (instant), maslac, luk, povrtni temeljac, parmezan, rajčica, bosiljak, češnjak, maslinovo ulje, sol, U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim u lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri postupno i uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre. ; Potom u tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na ploške narezane rajčice i kratko ih popržimo s obje strane. ; Zatim u tavu dodamo bosiljak narezan na trakice, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, tavu maknemo s vatre. ; Polovicu prženog bosiljka i češnjaka izvadimo i umiješamo u palentu, dodamo naribani parmezan, te sve dobro izmiješamo. ; Začinjenu palentu podijelimo na tanjure, prekrijemo prženim ploškama rajčica, prelijemo preostalim umakom od bosiljka i češnjaka, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- palenta, 150 g instant
- maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- povrtni temeljac, 1 l
- parmezan, 50 g
- rajčica, 2
- bosiljak, 10 listova
- češnjak, 1 češanj
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu rastopimo maslac, dodamo sjeckani luk, posolimo i na laganoj pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim u lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri postupno i uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju i maknemo s vatre.
- Potom u tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo na ploške narezane rajčice i kratko ih popržimo s obje strane.
- Zatim u tavu dodamo bosiljak narezan na trakice, protisnuti češnjak i čim češnjak zamiriše, tavu maknemo s vatre.
- Polovicu prženog bosiljka i češnjaka izvadimo i umiješamo u palentu, dodamo naribani parmezan, te sve dobro izmiješamo.
- Začinjenu palentu podijelimo na tanjure, prekrijemo prženim ploškama rajčica, prelijemo preostalim umakom od bosiljka i češnjaka, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |