- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s gljivama
Saznajte kako pripremiti palentu s gljivama u našem video receptu.
Palenta s gljivama i povrćem praznik je za oči, ali i za nepce. Ukusno, jednostavno, zdravo i lijepo, pridjevi su koje možemo povezati uz ovo jelo, a da je to istina, uvjerite se i sami.
Palenta s gljivama - Saznajte kako pripremiti palentu s gljivama u našem video receptu. - gljive ((lisičarke, vrganji)), sir mozzarella, kukuruzna krupica, mini rajčica, maslac, luk, paprika (svježa), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega sve povrće i gljive operemo i očistimo. Mini rajčice prepolovimo, luk i papriku narežemo na kolutove, češnjak na listiće, gljive na ploške, a sir mozarellu naribamo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo maslac, te kukuruznu krupicu, i sve zajedno kuhamo po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu prelijemo u, maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedimo. ; U zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i paprike, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo listiće češnjaka, narezane gljive (nekoliko ploški sačuvamo), i pirjamo 5-6 minuta, povremeno miješajući. ; Potom začinimo solju i paprom, dodamo prepolovljene mini rajčice, promiješamo i maknemo s vatre. ; Pripremljeno povrće rasporedimo preko palente, posipamo naribanom mozzarelom, prekrijemo preostalim ploškama gljiva, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotovu palentu narežemo na kocke, stavimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- gljive, 300 g (lisičarke, vrganji)
- sir mozzarella, 200 g
- kukuruzna krupica, 200 g
- mini rajčica, 150 g
- maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- paprika, 1 svježa
- češnjak, 2 režnja
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega sve povrće i gljive operemo i očistimo. Mini rajčice prepolovimo, luk i papriku narežemo na kolutove, češnjak na listiće, gljive na ploške, a sir mozarellu naribamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo maslac, te kukuruznu krupicu, i sve zajedno kuhamo po uputama na pakiranju.
- Gotovu palentu prelijemo u, maslinovim uljem namašćenu, vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedimo.
- U zagrijanu tavu ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, dodamo kolutove luka i paprike, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo listiće češnjaka, narezane gljive (nekoliko ploški sačuvamo), i pirjamo 5-6 minuta, povremeno miješajući.
- Potom začinimo solju i paprom, dodamo prepolovljene mini rajčice, promiješamo i maknemo s vatre.
- Pripremljeno povrće rasporedimo preko palente, posipamo naribanom mozzarelom, prekrijemo preostalim ploškama gljiva, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
- Gotovu palentu narežemo na kocke, stavimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |