- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Palenta s kozjim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s kozjim sirom.
Za sve naše ljubitelje sira pobrinut će se ovaj slastan recept koji kombinira dvije vrste tog svima nam dragog mliječnog proizvoda. Izoštrite stoga sva osjetila i bacite se na pripremu ovog sirnog specijaliteta.
Palenta s kozjim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s kozjim sirom. - palenta, povrtni temeljac (iz kocke), maslac, kurkuma, mlijeko, sir ementaler ((za fondue)), jaje, kozji sir, U lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri dodamo polovicu maslaca, kurkumu i kada se maslac rastopi, uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju, te gotovu palentu maknemo s vatre. ; U tavicu ulijemo mlijeko i kada zavrije dodamo naribani sir ementaler, te stalno miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi. ; Zatim u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo otopljeni preostali maslac, te dobivenu smjesu umiješamo u rastopljeni sir. ; Na tanjure stavimo kriške kozjeg sira i prekrijemo ga kuhanom palentom. Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od sira i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- palenta, 70 g
- povrtni temeljac, 500 ml iz kocke
- maslac, 30 g
- kurkuma, 1 žličica
- mlijeko, 200 ml
- sir ementaler, 100 g (za fondue)
- jaja, 2
- kozji sir, 400 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo povrtni temeljac, a kada zavri dodamo polovicu maslaca, kurkumu i kada se maslac rastopi, uz stalno miješanje dodamo palentu, kuhamo po uputama na pakiranju, te gotovu palentu maknemo s vatre.
- U tavicu ulijemo mlijeko i kada zavrije dodamo naribani sir ementaler, te stalno miješajući pričekamo da se sir potpuno rastopi.
- Zatim u zdjelicu sa žumanjcima, dodamo otopljeni preostali maslac, te dobivenu smjesu umiješamo u rastopljeni sir.
- Na tanjure stavimo kriške kozjeg sira i prekrijemo ga kuhanom palentom. Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom od sira i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |