- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
Palenta s paprikama i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palenta s paprikama i gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzna krupica, 200 g
- češnjak, 2 režnja
- maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- crvena paprika, 1 svježa
- žuta paprika, 1 svježa
- zelena paprika, 1 svježa
- miješane gljive, 200 g
- sir mozzarella, 200 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Paprike operemo, očistimo i narežemo na kockice. Luk narežemo na listiće, a gljivama na komadiće.
- U lonac s vodom ulijemo maslinovo ulje, protisnemo režanj češnjaka i dodamo kukuruznu krupicu.
- Kukuruznu krupicu kuhamo povremeno miješajući dok se ne skuha.
- Za to vrijeme u tavu ulijemo malo ulja, dodamo luk, paprike i gljive, malo posolimo i pržimo dok se povrće ne zgotovi.
- U gotovu palentu umiješamo naribani sir parmezan.
- U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja dodamo palentu. Preko palente rasporedimo omekšalo povrće, a preko povrća dodamo narezanu mozzarellu.
- Pripremljene sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 40 –tak minuta.
- Pečenu palentu s povrćem pustimo da se malo ohladi potom je narežemo i poslužimo u tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |