- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s pikantnim vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima. – vrganji (svježih), kukuruzna krupica, maslac, češnjak, bijelo vino, ljuta papričica, sir ribanac (naribanog), peršin (sjeckanog), sol i papar, Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo. ; U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju. ; U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute. ; Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
; – Izuzetno zdravo i lagano jelo od palente s umakom od vrganja aromatiziranih ljutom papričicom, češnjakom i bijelim vinom. Ako vas zanimaju detalji, pokrenite video i uživajte.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Palenta s pikantnim vrganjima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima. – vrganji (svježih), kukuruzna krupica, maslac, češnjak, bijelo vino, ljuta papričica, sir ribanac (naribanog), peršin (sjeckanog), sol i papar, Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo. ; U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju. ; U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute. ; Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
; -</div>
Palenta s pikantnim vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima.
Izuzetno zdravo i lagano jelo od palente s umakom od vrganja aromatiziranih ljutom papričicom, češnjakom i bijelim vinom. Ako vas zanimaju detalji, pokrenite video i uživajte.
Palenta s pikantnim vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pikantnim vrganjima. - vrganji (svježih), kukuruzna krupica, maslac, češnjak, bijelo vino, ljuta papričica, sir ribanac (naribanog), peršin (sjeckanog), sol i papar, Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo. ; U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju. ; U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute. ; Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute. ; Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ljutu papričicu i češnjak očistimo i nasjeckamo.
- U lonac s vrelom vodom dodamo trećinu maslaca, kukuruznu krupicu, posolimo, promiješamo i palentu kuhamo po uputama na pakiranju.
- U gotovu palentu dodamo naribani sir, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
- U ugrijanu tavu stavimo drugu trećinu maslaca i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo sjeckanu ljutu papričicu i češnjak te pržimo 1-2 minute.
- Potom dodamo vrganje, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute ulijemo bijelo vino i povremeno miješajući, pirjamo na srednje jakoj vatri 3-4 minute.
- Kad je vino napola isparilo, dodamo preostali maslac, sjeckani peršin, promiješamo i tavu maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo palentu, preko nje pikantne vrganje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 58
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|