- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Palenta s tartufima i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s tartufima i šampinjonima.
Dosadila Vam je obična palenta i želite je obući u svečanije ruho? Rješenje je ovaj jednostavan recept koji kombinira tu rustikalnu i jednostavnu namirnicu s profinjenom aromom tartufa, a sve će još dodatno učiniti zanimljivijim i pokoji šampinjon.
Palenta s tartufima i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s tartufima i šampinjonima. - kukuruzna krupica, tartufi (crni) (sjeckanih), šampinjoni, maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo šampinjone narezane na listiće, začinimo solju i paprom, te ih na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekućina što će ih šampinjoni ispustiti. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom posoljenom vodom, dodamo maslac, palentu u omjeru 3:1 (voda : palenta), odnosno 4:1, ovisno o željenoj gustoći palente i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; U lonac s gotovom palentom dodamo pržene šampinjone, crne sjeckane tartufe i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Ovako pripremljenu palentu rasporedimo u prikladne zdjelice, svaku ukrasimo s još malo crnih sjeckanih tartufa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzna krupica, 200 g
- tartufi (crni), 60 g sjeckanih
- šampinjoni, 100 g
- maslac, 80 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja, dodamo šampinjone narezane na listiće, začinimo solju i paprom, te ih na srednje jakoj vatri pržimo dok ne ispari tekućina što će ih šampinjoni ispustiti.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom posoljenom vodom, dodamo maslac, palentu u omjeru 3:1 (voda : palenta), odnosno 4:1, ovisno o željenoj gustoći palente i kuhamo je po uputama na pakiranju.
- U lonac s gotovom palentom dodamo pržene šampinjone, crne sjeckane tartufe i sve zajedno nježno izmiješamo.
- Ovako pripremljenu palentu rasporedimo u prikladne zdjelice, svaku ukrasimo s još malo crnih sjeckanih tartufa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |