- Almo Čatlak
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Palenta sa šampinjonima, paprikom i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu sa šampinjonima, paprikom i mini rajčicom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kukuruzna krupica, 200 g
- maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- paprika, 1 komad (svježa)
- šampinjoni, 300 g
- češnjak, 2 režnja
- mediteranska mješavina začina
- mini rajčica, 150 g
- sir mozzarella, 200 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Papriku i luk narežemo na ploškice, a mozzarellu na kockice. U lonac s vrelom posoljenom vodom dodamo palentu, promiješamo, dodamo malo maslaca sa začinskim biljem. Palentu lagano miješamo dok se kuha.
- U tavu ulijemo malo ulja na koje dodamo nasjeckani luk i papriku. Smeđe šampinjone očetkamo i narežemo na manje komadiće, potom ih dodamo u tavu s povrćem, malo ih posolimo.
- Kad je palenta skuhana u nju umiješamo tvrdi naribani sir.
- Na dno vatrostalne posude pokapamo malo maslinovog ulja i razmažemo te dodamo pripremljenu palentu. Preko palente rasporedimo povrće. Na vrh stavimo nekoliko narezanih mini rajčica i kockice mozzarelle.
- Pripremljenu palentu stavimo peći u pećnicu 180°C, 45 minuta. Gotovo jelo ostavimo da odstoji kako bi se palenta malo stvrdnula.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:minuta |