- Fina Malinić
- 20 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Panna cotta je vrlo jednostavan desert te sadrži tek nekoliko sastojaka. Usprkos tome, Panna cotta je omiljena diljem svijeta, a osmišljena je u Italiji te se savršeno slaže s preljevom od malina.
Panna cotta od vanilije s preljevom od malina
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti panna cottu od vanilije s preljevom od malina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- želatina, 3 žlice u prahu
- mlijeko, 375 ml
- slatko vrhnje, 575
- šećer u prahu, 60 g
- sok od limuna, 1 žlica iscijeđeni
- aroma vanilije, 1 žlica
- Za preljev:
- maline, 300 g
- šećer u prahu, 3 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistoj posudi pomiješamo želatinu i 125 ml mlijeka i ostavimo da odstoji desetak minuta.
- Ostatak mlijeka pomiješamo sa slatkim vrhnjem, šećerom, sokom od limuna i aromom vanilije, a zatim stavimo kuhati dok smjesa ne prokuha.
- Kada smjesa prokuha maknemo ju s vatre i pomiješamo s pripremljenom želatinom i mlijekom.
- Ostavimo da se smjesa malo ohladi, a zatim stavimo u posude za posluživanje.
- Posude s panna cottom pokrijemo i stavimo u frižider na 5 sati.
- 250 g malina i šećer u prahu miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Zatim smjesu prebacimo u sito i uklonimo sjemenke.
- Ovako pripremljen preljev, prelijemo preko panna cotte, ukrasimo s preostalim malinama, a zatim poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:20minuta |