- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Panzerotti
Saznajte kako pripremiti panzerotti u našem video receptu.
Pa tko ih ne voli? Molimo da nam privedete osumnjičene ako ih ima jer uistinu ne možemo vjerovati da se ovo jelo središnje i južne Italije nekome ne bi svidjelo. Panzerotti su pravi specijalitet, a njihov mekani ovoj, čini ih idealnim izborom za one koji vole pizzu s nešto više tijesta.
Panzerotti - Saznajte kako pripremiti panzerotti u našem video receptu. - Tijesto:: brašno (za dizana tijesta), kvasac (suhi), sol, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Nadjev:: umak za pizzu, parmezan, sir mozzarella, bosiljak (svježeg), Premaz:: jaje, mlijeko, krušne mrvice, šećer, Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 160 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini. ; Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te je stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata. ; Dignuto tijesto izvadimo na radnu površinu, iz njega pokretima dlanova, od sredine prema van, istisnemo mjehuriće zraka, preklopimo ga i još malo umijesimo. ; Zatim od tijesta oblikujemo štrucu promjera po prilici osam centimetra, te je narežemo na kriške debljine 5 centimetra. ; Dobivene kriške razvaljamo u krugove, po prilici 5 milimetra debljine i 20-ak centimetra širine. ; Na jednu polovicu tijesta žlicom nanesemo umak za pizzu, preko njega stavimo na kockice narezan sir mozzarellu, naribani parmezan i na trakice narezan svježi bosiljak (ukoliko nemamo svježi bosiljak možemo upotrijebiti i sušeni mrvljeni bosiljak). ; Rubove tijesta premažemo običnom vodom, slobodnu polovicu tijesta presavijemo preko nadjevene polovice i prstima spojimo, te utisnemo namočene rubove. ; Ovako pripremljene panzerotte stavljamo na lim, na papir za pečenje, premažemo ih mješavinom umućenog jaja i mlijeka, te posipamo krušnim mrvicama. ; Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 12-15 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto:
- brašno, 400 g za dizana tijesta
- kvasac, 1 žličica suhi
- sol, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 1 žličica
- Nadjev:
- umak za pizzu, 200 ml
- parmezan, 80 g
- sir mozzarella, 200 g
- bosiljak, 10 listova svježeg
- Premaz:
- jaje, 1
- mlijeko, 40 ml
- krušne mrvice, 20 g
- šećer, 2 žličice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tijesto za pizzu napravimo tako što u zdjelu prosijemo brašno, dodamo suhi kvasac, sol, šećer i na suho izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo maslinovo ulje, ulijemo 160 ml mlake vode i sve zajedno izradimo ručnim mikserom 15-ak minuta na srednjoj brzini.
- Od dobivenog tijesta oblikujemo kuglu, malo je nauljimo maslinovim uljem, te je stavimo u čistu zdjelu i u hladnjak da se diže najmanje 24 sata.
- Dignuto tijesto izvadimo na radnu površinu, iz njega pokretima dlanova, od sredine prema van, istisnemo mjehuriće zraka, preklopimo ga i još malo umijesimo.
- Zatim od tijesta oblikujemo štrucu promjera po prilici osam centimetra, te je narežemo na kriške debljine 5 centimetra.
- Dobivene kriške razvaljamo u krugove, po prilici 5 milimetra debljine i 20-ak centimetra širine.
- Na jednu polovicu tijesta žlicom nanesemo umak za pizzu, preko njega stavimo na kockice narezan sir mozzarellu, naribani parmezan i na trakice narezan svježi bosiljak (ukoliko nemamo svježi bosiljak možemo upotrijebiti i sušeni mrvljeni bosiljak).
- Rubove tijesta premažemo običnom vodom, slobodnu polovicu tijesta presavijemo preko nadjevene polovice i prstima spojimo, te utisnemo namočene rubove.
- Ovako pripremljene panzerotte stavljamo na lim, na papir za pečenje, premažemo ih mješavinom umućenog jaja i mlijeka, te posipamo krušnim mrvicama.
- Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 12-15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |