Paprikaš od veprovine iz pećnice

 • 100 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Paprikaš od veprovine iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprikaš od veprovine iz pećnice.

Kad netko kaže “paprikaš“, to zvuči poprilično svakodnevno, ali vjerujte nam, ovaj paprikaš od veprovine nešto je što se ne susreće na stolu baš često! Osim nesvakidašnjeg glavnog sastojka, tu je i ostatak ove kulinarske priče koja jednostavno očarava...

Paprikaš od veprovine iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprikaš od veprovine iz pećnice. - veprovina (bez kosti), svinjska mast, luk (ljubičastog), brašno, mljevena crvena paprika, bijelo vino, paprika (svježe), ljuta papričica (crvene), češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Meso bez kosti narežemo na kocke, te začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani ljubičasti luk i malo ga posolimo. ; Zatim dodamo narezano meso i na laganoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok tekućina što je meso ispusti ne ispari. ; Za to vrijeme u zdjelici pomiješamo brašno i mljevenu crvenu papriku, ulijemo bijelo vino, sve zajedno izmiješamo i stavimo kratko na stranu. ; Zatim u tavu protisnemo češnjak, dodamo sjeckanu crvenu ljutu papričicu, na kockice narezane svježe paprike i čim češnjak zamiriše ulijemo pripremljenu mješavinu s bijelim vinom, izmiješamo sastojke i pričekamo da se umak počne zgušnjavati. ; Potom sve zajedno premjestimo u, maslinovim uljem, namašćenu vatrostalnu posudu i pokrijemo alu folijom. Ovako pripremljen paprikaš stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso bez kosti narežemo na kocke, te začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani ljubičasti luk i malo ga posolimo.
 2. Zatim dodamo narezano meso i na laganoj vatri pržimo uz povremeno okretanje dok tekućina što je meso ispusti ne ispari.
 3. Za to vrijeme u zdjelici pomiješamo brašno i mljevenu crvenu papriku, ulijemo bijelo vino, sve zajedno izmiješamo i stavimo kratko na stranu.
 4. Zatim u tavu protisnemo češnjak, dodamo sjeckanu crvenu ljutu papričicu, na kockice narezane svježe paprike i čim češnjak zamiriše ulijemo pripremljenu mješavinu s bijelim vinom, izmiješamo sastojke i pričekamo da se umak počne zgušnjavati.
 5. Potom sve zajedno premjestimo u, maslinovim uljem, namašćenu vatrostalnu posudu i pokrijemo alu folijom. Ovako pripremljen paprikaš stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 60-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: