- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Paprike punjene s krumpirom i kajmakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike punjene s krumpirom i kajmakom. – paprika (babura), krumpir ((kuhanog u ljusci)), češnjak, čili papričica (mljevena), kajmak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i izvadimo im sredinu, a kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu. ; Zatim u zdjelu s krumpirom dodamo kajmak, mljeveni čili, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, pazeći da ostanu uspravne, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Zamrzavanjem svježih paprika dolazi do gubitka kalija, cinka, vitamina C, riboflavina, vitamina B6 i vitamina E, stoga ih konzumirajte svježe ili ih, poput nas, nadjenite ukusnom mješavinom krumpira i kajmaka te zapecite u pećnici.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Paprike punjene s krumpirom i kajmakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike punjene s krumpirom i kajmakom. – paprika (babura), krumpir ((kuhanog u ljusci)), češnjak, čili papričica (mljevena), kajmak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i izvadimo im sredinu, a kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu. ; Zatim u zdjelu s krumpirom dodamo kajmak, mljeveni čili, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, pazeći da ostanu uspravne, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Paprike punjene s krumpirom i kajmakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike punjene s krumpirom i kajmakom.
Zamrzavanjem svježih paprika dolazi do gubitka kalija, cinka, vitamina C, riboflavina, vitamina B6 i vitamina E, stoga ih konzumirajte svježe ili ih, poput nas, nadjenite ukusnom mješavinom krumpira i kajmaka te zapecite u pećnici.
Paprike punjene s krumpirom i kajmakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike punjene s krumpirom i kajmakom. - paprika (babura), krumpir ((kuhanog u ljusci)), češnjak, čili papričica (mljevena), kajmak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i izvadimo im sredinu, a kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu. ; Zatim u zdjelu s krumpirom dodamo kajmak, mljeveni čili, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu. ; Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, pazeći da ostanu uspravne, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Paprike operemo, odrežemo im gornji dio s peteljkom i izvadimo im sredinu, a kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu.
- Zatim u zdjelu s krumpirom dodamo kajmak, mljeveni čili, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
- Dobivenom smjesom nadjenemo paprike, premjestimo ih u vatrostalnu posudu, pazeći da ostanu uspravne, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 40 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|