- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Paprike s kobasicama i krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paprike s kobasicama i krumpirom.
Paprika sadrži 20-ak spojeva koji su prirodni antioksidansi i i sprječavaju stvaranje štetnih spojeva (slobodnih radikala) i štite nas od mnogih bolesti, ali i jelima daju poseban okus i aromu. Pogledate li ovaj filmić saznati ćete kako su se paprike, krumpiri i kobasice sljubili u ukusno jelo.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježe crvene paprike, 2
- peperoncini, 3-4
- luk, 1 glavica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- krumpir, 2
- origano, 1 žličica sušeni
- kobasica, 4 mesne
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kobasice narežemo na kolutove, peperoncine izmrvimo, oprane paprike očistimo i narežemo na prutiće, krumpir ogulimo, narežemo ga na tanke kriške i stavimo u zdjelu s vodom, a luk narežemo na trakice.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ocijeđeni i osušeni krumpir, trakice luka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri, često miješajući.
- Za to vrijeme u zasebnu tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane paprike i kobasice, promiješamo i pržimo ih na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 20-ak minuta u tavu s krumpirom i lukom dodamo paprike i kobasice, peperoncine, sušeni origano, sjeckani peršin, promiješamo, sve zajedno premjestimo u posudu za posluživanje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |