- Almo Čatlak
- 60 min
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Paragvajska juha od slanutka s blitvom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paragvajsku juhu od slanutka s blitvom.
Ako još nikada niste jeli neko paragvajsko jelo, onda je ova juha izvrstan početak. Blitva i slanutak se iznenađujuće dobro slažu, a u kombinaciji su bogati vitaminima i mineralima. K tome, ova juha će uz krišku tosta postati cjelokupni ručak ili večera.
Paragvajska juha od slanutka s blitvom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paragvajsku juhu od slanutka s blitvom. - slanutak, češnjak, blitva, luk, rajčice pelati, ljuta mljevena paprika, lovorov list, bijelo vino, peršin (sjeckanog), voda, maslinovo ulje, sol i papar, Slanutak operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći. ; Zatim ga procijedimo u situ, isperemo i stavimo kuhati u litru i pol vode. Rajčice operemo i cijele stavimo u slanutak. Glavicu luka očistimo i narežemo na četvrtine. Češnjak očistimo i prerežemo na polovine. Luk, češnjak, mljevenu papriku i lovorov list dodamo slanutku, pa sve zajedno pokriveno, na laganoj vatri kuhamo 30 minuta. ; Blitvu operemo očistimo, narežemo na trake i kratko kuhamo u vreloj vodi, procijedimo, dodamo slanutku i sve zajedno kuhamo još 15 minuta. ; Iz lonca izvadimo luk, rajčice, češnjak i žlicu slanutka i sadržaj izmiksamo štapnim mikserom. ; U tavi na malo ulja kratko pržimo dobiveni pire, podlijemo bijelim vinom i time zalijemo juhu. ; Sve zajedno kuhamo još deset minuta, pospemo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo u dubokim tanjurima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slanutak, 250 g
- češnjak, 4 češnja
- blitva, 750 g
- luk, 1 glavica
- pelati rajčice, 100 g
- ljuta mljevena paprika, 1 žličica
- lovorov list, 1
- bijelo vino, 150 ml
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- voda, 1.5 l
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Slanutak operemo i stavimo močiti u hladnu vodu preko noći.
- Zatim ga procijedimo u situ, isperemo i stavimo kuhati u litru i pol vode. Rajčice operemo i cijele stavimo u slanutak. Glavicu luka očistimo i narežemo na četvrtine. Češnjak očistimo i prerežemo na polovine. Luk, češnjak, mljevenu papriku i lovorov list dodamo slanutku, pa sve zajedno pokriveno, na laganoj vatri kuhamo 30 minuta.
- Blitvu operemo očistimo, narežemo na trake i kratko kuhamo u vreloj vodi, procijedimo, dodamo slanutku i sve zajedno kuhamo još 15 minuta.
- Iz lonca izvadimo luk, rajčice, češnjak i žlicu slanutka i sadržaj izmiksamo štapnim mikserom.
- U tavi na malo ulja kratko pržimo dobiveni pire, podlijemo bijelim vinom i time zalijemo juhu.
- Sve zajedno kuhamo još deset minuta, pospemo svježe sjeckanim peršinom i poslužimo u dubokim tanjurima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |