Parfait s orašastim plodovima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima. – slatko vrhnje, orasi (očišćenih), bademi (očišćenih), pistacio (sjeckanih), voćni šećer, smokve (suhih), jaje, med (od bagrema), aroma naranče, limun, Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo. ; Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo. ; Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu. ; Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata. ; Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.
; – Parfait na francuskom jeziku znači perfektno – savršeno, a označava zamrznutu kremu od zaslađenih jaja i tučenog vrhnja koja se može obogatiti raznim aromama, a kako smo ju mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Parfait s orašastim plodovima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima. – slatko vrhnje, orasi (očišćenih), bademi (očišćenih), pistacio (sjeckanih), voćni šećer, smokve (suhih), jaje, med (od bagrema), aroma naranče, limun, Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo. ; Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo. ; Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu. ; Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata. ; Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.
; -</div>
Parfait s orašastim plodovima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima.
Parfait na francuskom jeziku znači perfektno – savršeno, a označava zamrznutu kremu od zaslađenih jaja i tučenog vrhnja koja se može obogatiti raznim aromama, a kako smo ju mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
Parfait s orašastim plodovima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfait s orašastim plodovima. - slatko vrhnje, orasi (očišćenih), bademi (očišćenih), pistacio (sjeckanih), voćni šećer, smokve (suhih), jaje, med (od bagrema), aroma naranče, limun, Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo. ; Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre. ; U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo. ; Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu. ; Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata. ; Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.
; -
Od slatkog vrhnja istučemo čvrsti šlag, a bademe, orahe i suhe smokve nasjeckamo.
Zatim nasjeckane bademe, orahe i polovicu pistacija stavimo na ugrijanu tavu i pržimo ih 2-3 minute, a potom maknemo s vatre.
U zdjelu razbijemo dva cijela jaja i dodamo dva žumanjka, ulijemo med, dodamo voćni šećer, zdjelu stavimo iznad pare i pjenjačom kratko promiješamo.
Čim se sastojci zapjene dodamo aromu naranče i ručnim mikserom izradimo jednoličnu pjenastu kremu.
Nakon 10-ak minuta miksanja kremu premjestimo u čistu i hladnu zdjelu, dodamo čvrsti šlag, pržene orašaste plodove, sjeckane smokve, ulijemo malo soka od limuna i sve zajedno nježno izmiješamo.
Dobivenu kremu premjestimo u prikladnu okruglu posudu, malu ju protresemo i stavimo u zamrzivač na 3 sata.
Posudu s parfaitom okrenemo na tanjur za posluživanje i pričekamo da se slastica sama „odvoji“ od posude, a potom ju posipamo preostalim pistacijom i poslužimo.