- Almo Čatlak
- 180 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Parfe od čokolade
U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfe od čokolade.
Koje god godišnje doba bilo, koji god dio dana bio, čokolada je uvijek dobrodošla. Teške i zasitne čokoladne kombinacije prepustit ćemo jeseni i zimi, a sada Vam nudimo nešto posve drugačije – sasvim lagano i prozračno – čokoladni parfe.
Parfe od čokolade - U našem video receptu saznajte kako pripremiti parfe od čokolade. - čokolada za kuhanje, kava (crne), želatina (instant), jaje, vrhnje za šlag, džem od šumskog voća, podloga za tortu, U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi. ; Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdjelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag. ; Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća. ; Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo. ; Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- čokolada za kuhanje, 200 g
- kava, 50 ml crne
- želatina, 20 g instant
- jaja, 2
- vrhnje za šlag, 400 ml
- džem od šumskog voća, 120 g
- podloga za tortu, 1
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu iznad pare stavimo čokoladu, ulijemo crnu kavu i povremeno miješajući je topimo. Rastopljenu čokoladu stavimo na stranu da se malo ohladi.
- Za to vrijeme u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje za šlag. U zdjelu s čokoladom prvo umiješamo žumanjke, potom instant želatinu i na kraju nježno umiješamo tučeni šlag.
- Zatim podlogu za torte malo natopimo crnom kavom i premažemo je džemom od šumskog voća.
- Na podlogu prelijemo pripremljeni parfe, ravnomjerno rasporedimo, ali ne zagladimo.
- Sve zajedno stavljamo u hladnjak na nekoliko sati da parfe stvrdne, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:180minuta |