- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pašta fažol s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu fažol s povrćem.
Pašta fažol, odnosno tjestenina s grahom, je tradicionalno dalmatinsko jelo, ime dolazi od talijanskih riječi pasta (tjestenina) i fagioli (grah) i zaista je fino, lagano i zdravo. U slast i uživajte u njemu!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 150 g (penete)
- grah, 400 g ocijeđenog, iz konzerve
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- pancete, 50 g
- češnjak, 1 režanj
- tikvice, 150 g
- mini rajčica, 10
- peršin, 1 žlica grubo sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pancetu narežemo na tanke trakice, tikvicu na kockice, luk i mrkvu nasjeckamo, a rajčice prerežemo napola.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan luk i mrkvu, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri 3-4 minute.
- Zatim dodamo narezanu pancetu, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo narezanu tikvicu, prepolovljene mini rajčice, posolimo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 3-4 minute ulijemo cca. 1 l vode, dodamo tjesteninu i kad voda zavri, tjesteninu kuhamo po uputama na pakiranju.
- Kad je tjestenina skoro kuhana dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, sjeckani peršin, promiješamo i pričekamo da jelo zavri.
- Paštu fažol rasporedimo u tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |