- Kuzma Novak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Velikim zaljubljenicima u tjesteninu donosimo recept za paštašutu.
Paštašuta
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti paštašutu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- peršin, 2
- mrkva, 3
- bosiljak, malo
- češnjak, 1
- luk, 1 glavica
- sol, prstohvat
- šećer, prstohvat
- papar, malo
- rajčica, 50 dag
- tjestenina, 30 dag
- mljeveno meso, 300 g
- voda, 3 dl
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ogulite rajčice na manje komadiće. Mrkvu i peršin naribajte, a luk i češnjak sitno nasjeckajte.
- Nakon toga luk i češnjak malo propirjate na zagrijanom ulju.
- Kad luk dobije željenu zlatnu boju, dodajte mrkvu, šećer, sol, bosiljak i malo peršina.
- Sve malo pržite i zatim dodajte mljeveno meso te sve zajedno nastavite pržiti uz miješanje.
- Meso neka se prži dok ne primi svjetliju boju, a onda dodajte rajčicu, vodu, sol i papar po želji.
- Sve dobro izmiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok svi sastojci ne omekšaju.
- Skuhajte tjesteninu i potom ju prelijte napravljenim umakom. Po želji dodajte parmezan.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |