Pašteta od hobotnice

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Pašteta od hobotnice
Saznajte kako pripremiti paštetu od hobotnice u našem video receptu.

Hobotnica se može pripremiti na mnogo načina, a zbog svog laganog mesa često se servira kao predjelo. Ova pašteta od hobotnice to i potvrđuje. Ako spremate riblji ručak, nema ništa bolje od ovakvog specijaliteta da goste pripremi za nadolazeće morske okuse. Samo budite mudri i servirajte male porcije, kako glavno jelo ne bi dočekali siti!

Pašteta od hobotnice - Saznajte kako pripremiti paštetu od hobotnice u našem video receptu. - hobotnica (smrznute), maslinovo ulje, balzamički ocat, peršin (sjeckani), kapare, slatka mljevena paprika, senf, majoneza, umak pesto (od crnih maslina), sol i papar, Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta, ali ne solimo (hobotnica tako omekša i pusti žestinu). ; Omekšanu hobotnicu izvadimo na tanjur i pustimo da se malo ohladi, narežemo je na manje komadiće, premjestimo u multipraktik i izradimo. ; Zatim dodajemo majonezu, balzamički ocat, senf, crvenu papriku, sol, papar, kapare, pesto od crnih maslina, svježe sjeckani peršin i maslinovo ulje, te još jednom sve zajedno izmiksamo dok smjesa ne postane jednolična. ; Paštetu po želji premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice i stavimo hladiti u hladnjak. ; Ohlađenu paštetu poslužimo uz prepečeni kruh ili tost. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta, ali ne solimo (hobotnica tako omekša i pusti žestinu).
 2. Omekšanu hobotnicu izvadimo na tanjur i pustimo da se malo ohladi, narežemo je na manje komadiće, premjestimo u multipraktik i izradimo.
 3. Zatim dodajemo majonezu, balzamički ocat, senf, crvenu papriku, sol, papar, kapare, pesto od crnih maslina, svježe sjeckani peršin i maslinovo ulje, te još jednom sve zajedno izmiksamo dok smjesa ne postane jednolična.
 4. Paštetu po želji premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice i stavimo hladiti u hladnjak.
 5. Ohlađenu paštetu poslužimo uz prepečeni kruh ili tost.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: