- Tomislav Špiček
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Pastrve punjene koprivom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pastrve punjene koprivom. – pastrva ((4 kom. po 250 g)), koprive, kiselo vrhnje (milerama), krušne mrvice, češnjak, maslac, sol i papar, prilog (mladi kuhani krumpir), Pastrve očistimo, operemo, osušimo i začinimo solju i paprom.
; Koprivu operemo (upotrijebimo gumene rukavice), narežemo na rezance, posolimo i ostavimo da stoji 15-ak minuta. ; Koprivu zatim ocijedimo, vratimo u posudu, dodamo mileram, krušne mrvice, sol, papar, protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo pastrve. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem, a preko njega položimo pastrve. ; Ostatak rastopljenog maslaca prelijemo preko pastrva. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 30 minuta.; – Ako se držimo nutricionističkog pravila koje kaže da ribu treba jesti bar tri puta tjedno, a uz to želimo zadržati šarolikost našeg jelovnika, onda je svaki recept za riblje jelo zlata vrijedan. Pastrva punjena koprivom slasno je i posebno jelo kojim se možete pohvaliti i pred gostima.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Pastrve punjene koprivom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pastrve punjene koprivom. – riba pastrva ((4 kom. po 250 g)), koprive, kiselo vrhnje (milerama), krušne mrvice, češnjak, maslac, sol i papar, prilog (mladi kuhani krumpir), Pastrve očistimo, operemo, osušimo i začinimo solju i paprom.
; Koprivu operemo (upotrijebimo gumene rukavice), narežemo na rezance, posolimo i ostavimo da stoji 15-ak minuta. ; Koprivu zatim ocijedimo, vratimo u posudu, dodamo mileram, krušne mrvice, sol, papar, protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo pastrve. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem, a preko njega položimo pastrve. ; Ostatak rastopljenog maslaca prelijemo preko pastrva. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 30 minuta.; -</div>
Pastrve punjene koprivom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pastrve punjene koprivom.
Ako se držimo nutricionističkog pravila koje kaže da ribu treba jesti bar tri puta tjedno, a uz to želimo zadržati šarolikost našeg jelovnika, onda je svaki recept za riblje jelo zlata vrijedan. Pastrva punjena koprivom slasno je i posebno jelo kojim se možete pohvaliti i pred gostima.
Pastrve punjene koprivom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pastrve punjene koprivom. - riba pastrva ((4 kom. po 250 g)), koprive, kiselo vrhnje (milerama), krušne mrvice, češnjak, maslac, sol i papar, prilog (mladi kuhani krumpir), Pastrve očistimo, operemo, osušimo i začinimo solju i paprom.
; Koprivu operemo (upotrijebimo gumene rukavice), narežemo na rezance, posolimo i ostavimo da stoji 15-ak minuta. ; Koprivu zatim ocijedimo, vratimo u posudu, dodamo mileram, krušne mrvice, sol, papar, protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo pastrve. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem, a preko njega položimo pastrve. ; Ostatak rastopljenog maslaca prelijemo preko pastrva. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 30 minuta.; -
Upute po koracima:
- Pastrve očistimo, operemo, osušimo i začinimo solju i paprom.
- Koprivu operemo (upotrijebimo gumene rukavice), narežemo na rezance, posolimo i ostavimo da stoji 15-ak minuta.
- Koprivu zatim ocijedimo, vratimo u posudu, dodamo mileram, krušne mrvice, sol, papar, protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješamo.
- Dobivenom smjesom nadjenemo pastrve.
- Vatrostalnu posudu namažemo maslacem, a preko njega položimo pastrve.
- Ostatak rastopljenog maslaca prelijemo preko pastrva.
- Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 29 Rating: 4.55 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
recepti špiček,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Pečene paprike s mediteranskim nadjevom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Povrtna juha s bijelim grahom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina na tajlandski način
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Pečeni rolani odojak sa francuskom salatom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
180 min
Miro Biondić
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)