- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Patatas bravas – "krumpir za hrabre" na španjolski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patatas bravas – "krumpir za hrabre" na španjolski način. – krumpir, luk (ljubičastog), šećer, češnjak, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, čili papričica (mljevena), pelati rajčice, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja. ; Zatim krumpir stavimo u prikladnu zdjelu, posolimo ga, prelijemo maslinovim uljem, promiješamo, premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice te miješajući pričekamo da se malo rastopi. ; Potom dodamo mljevenu crvenu i čili papričicu, pelat rajčice i malo ju kuhačom izgnječimo, ulijemo cca. 150 ml vode, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta umak maknemo s vatre i ostavimo ga da se malo ohladi. ; Pečeni krumpir rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ga umakom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Ovo se jelo tradicionalno poslužuje u Španjolskoj kao tapas – što znači predjelo ili grickalice. Želite li se i vi na trenutak osjećati poput Španjolaca, naučite recepturu i zaplešite s kastanjetama po kuhinji.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Patatas bravas – "krumpir za hrabre" na španjolski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patatas bravas – "krumpir za hrabre" na španjolski način. – krumpir, luk (ljubičastog), šećer, češnjak, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, čili papričica (mljevena), pelati rajčice, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja. ; Zatim krumpir stavimo u prikladnu zdjelu, posolimo ga, prelijemo maslinovim uljem, promiješamo, premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice te miješajući pričekamo da se malo rastopi. ; Potom dodamo mljevenu crvenu i čili papričicu, pelat rajčice i malo ju kuhačom izgnječimo, ulijemo cca. 150 ml vode, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta umak maknemo s vatre i ostavimo ga da se malo ohladi. ; Pečeni krumpir rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ga umakom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Patatas bravas - "krumpir za hrabre" na španjolski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patatas bravas - "krumpir za hrabre" na španjolski način.
Ovo se jelo tradicionalno poslužuje u Španjolskoj kao tapas – što znači predjelo ili grickalice. Želite li se i vi na trenutak osjećati poput Španjolaca, naučite recepturu i zaplešite s kastanjetama po kuhinji.
Patatas bravas - "krumpir za hrabre" na španjolski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti patatas bravas - "krumpir za hrabre" na španjolski način. - krumpir, luk (ljubičastog), šećer, češnjak, koncentrat rajčice, mljevena crvena paprika, čili papričica (mljevena), pelati rajčice, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja. ; Zatim krumpir stavimo u prikladnu zdjelu, posolimo ga, prelijemo maslinovim uljem, promiješamo, premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice te miješajući pričekamo da se malo rastopi. ; Potom dodamo mljevenu crvenu i čili papričicu, pelat rajčice i malo ju kuhačom izgnječimo, ulijemo cca. 150 ml vode, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta umak maknemo s vatre i ostavimo ga da se malo ohladi. ; Pečeni krumpir rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ga umakom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo i narežemo na komade veličine zalogaja.
- Zatim krumpir stavimo u prikladnu zdjelu, posolimo ga, prelijemo maslinovim uljem, promiješamo, premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.
- Za to vrijeme u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše dodamo koncentrat rajčice te miješajući pričekamo da se malo rastopi.
- Potom dodamo mljevenu crvenu i čili papričicu, pelat rajčice i malo ju kuhačom izgnječimo, ulijemo cca. 150 ml vode, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 15-ak minuta umak maknemo s vatre i ostavimo ga da se malo ohladi.
- Pečeni krumpir rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ga umakom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|