- Tomislav Špiček
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Patka u umaku od naranče s crvenim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patku u umaku od naranče s crvenim kupusom.
Ovo jelo bogatog slatko-slanog okusa idealno je za svečanosti ili blagdane. Budući da bon-ton dozvoljava da se perad jede prstima, vjerujem da ćete učiniti i nešto što baš nije po bon-tonu, odnosno prste i - oblizati. Kombinacija okusa je pomalo egzotična, ali izuzetno skladna!
Patka u umaku od naranče s crvenim kupusom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti patku u umaku od naranče s crvenim kupusom. - patka (bez kostiju), naranča, kupus (crveni), luk, crno vino, jabuke (kisele), cimet, klinčić, muškatni oraščić, brusnice, ocat (crveni, vinski), vrhnje za kuhanje, maslac, šećer, ulje, sol i papar, Pirjani crveni kupus: Karameliziramo šećer i na njega dodamo maslac te na njemu popržimo luk. Zalijemo crvenim vinom. ; Luk zatim prekrijemo tanko narezanim svježim crvenim kupusom te poklopljeno pirjamo nekoliko minuta. ; Dodamo oguljene, na kriške narezane i okoštane jabuke te sve zajedno posipamo sa klinčićima, cimetom i malo muškatnog oraščića. ; Poklopljeno pirjamo otprilike 1 sat. ; Prije serviranja začinimo želeom od ribizla, prstohvatom šećera, soli i po želji sa par kapi crvenog vinskog octa. ; Glavno jelo: Prsica bez kostiju, batke i zabatke začinimo sa soli i paprom te oprezno pečemo na laganoj vatri. ; Izvadimo na stranu pa na soku od pečenja rastopimo maslac, dodamo sok od naranče, kriške od naranče, začinimo sa malo soli i šećerom te podlijemo sa vrhnjem za kuhanje. ; Kuhamo još 3-4 minute.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Pirjani crveni kupus
- Karameliziramo šećer i na njega dodamo maslac te na njemu popržimo luk. Zalijemo crvenim vinom.
- Luk zatim prekrijemo tanko narezanim svježim crvenim kupusom te poklopljeno pirjamo nekoliko minuta.
- Dodamo oguljene, na kriške narezane i okoštane jabuke te sve zajedno posipamo sa klinčićima, cimetom i malo muškatnog oraščića.
- Poklopljeno pirjamo otprilike 1 sat.
- Prije serviranja začinimo želeom od ribizla, prstohvatom šećera, soli i po želji sa par kapi crvenog vinskog octa.
Glavno jelo
- Prsica bez kostiju, batke i zabatke začinimo sa soli i paprom te oprezno pečemo na laganoj vatri.
- Izvadimo na stranu pa na soku od pečenja rastopimo maslac, dodamo sok od naranče, kriške od naranče, začinimo sa malo soli i šećerom te podlijemo sa vrhnjem za kuhanje.
- Kuhamo još 3-4 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |