- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Patlidžan s rajčicom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s rajčicom iz pećnice – patlidžan, rajčica, sir mozzarella, bosiljak (svježeg), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm. ; Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade. ; Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo. ; Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle. ; Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti. ; – Atraktivni i ukusni tornjići od patliđana i rajčica, prekriveni rastopljenom mozzarellom zdrav su obrok koji možete pripremiti jako brzo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Patlidžan s rajčicom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s rajčicom iz pećnice – patlidžani, rajčica, sir mozzarella, bosiljak (svježeg), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm. ; Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade. ; Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo. ; Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle. ; Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti. ; -</div>
Patlidžan s rajčicom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s rajčicom iz pećnice
Atraktivni i ukusni tornjići od patliđana i rajčica, prekriveni rastopljenom mozzarellom zdrav su obrok koji možete pripremiti jako brzo.
Patlidžan s rajčicom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s rajčicom iz pećnice - patlidžani, rajčica, sir mozzarella, bosiljak (svježeg), origano (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm. ; Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade. ; Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo. ; Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle. ; Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti. ; -
Upute po koracima:
- Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm.
- Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade.
- Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo.
- Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle.
- Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|