- Almo Čatlak
- 80 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Patlidžani na turski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane na turski način. – patlidžan (srednje veličine), luk, mljevena junetina, rajčica, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svo povrće očistimo i operemo, patlidžane prepolovimo, izdubimo im sredinu, stavimo ih u zdjelu, pokapamo limunovim sokom, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta, dvije rajčice narežemo na kockice, a dvije na kolutove, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo 3-4 minute dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo mjeveno meso i pržimo ga stalno miješajući i usitnjavajući vilicom. ; Nakon 15-ak minuta dodamo kockice rajčica, začinimo solju i paprom i pržimo dalje dok ne ispari tekućina od rajčica. ; Potom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre. ; Patlidžane ocijedimo, osušimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, izdubljenom stranom prema gore. ; Zatim ih prelijemo maslinovim uljem, nadjenemo mljevenim mesom, prekrijemo kolutovima rajčica, prelijemo s još malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotovo jelo posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Svježe plodove patlidžana, jedinstvenog, pikantnog i ugodnog gorkog okusa te spužvaste teksture, najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada, a pri odabiru pripazite da je vanjska kora sjajna i čvrsta, bez oštećenja, smeđih mrlja ili rupica, a što naprave Turci kad nabave patlidžan, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Patlidžani na turski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane na turski način. – patlidžan (srednje veličine), luk, mljevena junetina, rajčica, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svo povrće očistimo i operemo, patlidžane prepolovimo, izdubimo im sredinu, stavimo ih u zdjelu, pokapamo limunovim sokom, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta, dvije rajčice narežemo na kockice, a dvije na kolutove, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo 3-4 minute dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo mjeveno meso i pržimo ga stalno miješajući i usitnjavajući vilicom. ; Nakon 15-ak minuta dodamo kockice rajčica, začinimo solju i paprom i pržimo dalje dok ne ispari tekućina od rajčica. ; Potom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre. ; Patlidžane ocijedimo, osušimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, izdubljenom stranom prema gore. ; Zatim ih prelijemo maslinovim uljem, nadjenemo mljevenim mesom, prekrijemo kolutovima rajčica, prelijemo s još malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotovo jelo posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Patlidžani na turski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane na turski način.
Svježe plodove patlidžana, jedinstvenog, pikantnog i ugodnog gorkog okusa te spužvaste teksture, najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada, a pri odabiru pripazite da je vanjska kora sjajna i čvrsta, bez oštećenja, smeđih mrlja ili rupica, a što naprave Turci kad nabave patlidžan, pogledajte u priloženom videu.
Patlidžani na turski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane na turski način. - patlidžan (srednje veličine), luk, mljevena junetina, rajčica, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svo povrće očistimo i operemo, patlidžane prepolovimo, izdubimo im sredinu, stavimo ih u zdjelu, pokapamo limunovim sokom, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta, dvije rajčice narežemo na kockice, a dvije na kolutove, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo 3-4 minute dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo mjeveno meso i pržimo ga stalno miješajući i usitnjavajući vilicom. ; Nakon 15-ak minuta dodamo kockice rajčica, začinimo solju i paprom i pržimo dalje dok ne ispari tekućina od rajčica. ; Potom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre. ; Patlidžane ocijedimo, osušimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, izdubljenom stranom prema gore. ; Zatim ih prelijemo maslinovim uljem, nadjenemo mljevenim mesom, prekrijemo kolutovima rajčica, prelijemo s još malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta. ; Gotovo jelo posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svo povrće očistimo i operemo, patlidžane prepolovimo, izdubimo im sredinu, stavimo ih u zdjelu, pokapamo limunovim sokom, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta, dvije rajčice narežemo na kockice, a dvije na kolutove, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo 3-4 minute dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo mjeveno meso i pržimo ga stalno miješajući i usitnjavajući vilicom.
- Nakon 15-ak minuta dodamo kockice rajčica, začinimo solju i paprom i pržimo dalje dok ne ispari tekućina od rajčica.
- Potom dodamo polovicu sjeckanog peršina, promiješamo i maknemo s vatre.
- Patlidžane ocijedimo, osušimo i premjestimo u vatrostalnu posudu, izdubljenom stranom prema gore.
- Zatim ih prelijemo maslinovim uljem, nadjenemo mljevenim mesom, prekrijemo kolutovima rajčica, prelijemo s još malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.
- Gotovo jelo posipamo preostalim sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|