Patlidžani s kruhom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s kruhom iz pećnice. – patlidžan, kruh, luk, češnjak, pasirana rajčica, bosiljak (svježeg), mlijeko, jaje, krušne mrvice, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Patlidžane operemo, narežemo ih na ploške, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta da se odgorče, luk nasjeckamo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo listove bosiljka, promiješamo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene i osušene ploške patlidžana i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Zatim ploškama patlidžana prekrijemo dno vatrostalne posude i preko njih rasporedimo dio umaka od rajčica. ; Potom u prikladnu posudu ulijemo mlijeko i umućena jaja te promiješamo pjenjačom. ; U dobivenu mješavinu umočimo kriške kruha i njih rasporedimo preko umaka od rajčica. ; Preko kruha složimo sloj ploški patlidžana, prelijemo umakom od rajčica, zatim sloj namočenog kruha, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo ploškama patlidžana i prelijemo umakom od rajčica. ; U zdjelicu stavimo krušne mrvice, dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom posipamo sastojke u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – U Europi se patlidžan prvi put spominje u 14. stoljeću, najprije u Španjolskoj, gdje su ga iz Indije, a potom iz Azije, donijeli arapski trgovci. U 15. se stoljeću pojavljuje u Italiji, u 16. u Hrvatskoj, a danas u zanimljivoj kombinaciji s još ponekim sastojcima, i na vašem zaslonu od računala.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Patlidžani s kruhom iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s kruhom iz pećnice. – patlidžan, kruh, luk, češnjak, pasirana rajčica, bosiljak (svježeg), mlijeko, jaje, krušne mrvice, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Patlidžane operemo, narežemo ih na ploške, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta da se odgorče, luk nasjeckamo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo listove bosiljka, promiješamo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene i osušene ploške patlidžana i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Zatim ploškama patlidžana prekrijemo dno vatrostalne posude i preko njih rasporedimo dio umaka od rajčica. ; Potom u prikladnu posudu ulijemo mlijeko i umućena jaja te promiješamo pjenjačom. ; U dobivenu mješavinu umočimo kriške kruha i njih rasporedimo preko umaka od rajčica. ; Preko kruha složimo sloj ploški patlidžana, prelijemo umakom od rajčica, zatim sloj namočenog kruha, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo ploškama patlidžana i prelijemo umakom od rajčica. ; U zdjelicu stavimo krušne mrvice, dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom posipamo sastojke u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Patlidžani s kruhom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s kruhom iz pećnice.
U Europi se patlidžan prvi put spominje u 14. stoljeću, najprije u Španjolskoj, gdje su ga iz Indije, a potom iz Azije, donijeli arapski trgovci. U 15. se stoljeću pojavljuje u Italiji, u 16. u Hrvatskoj, a danas u zanimljivoj kombinaciji s još ponekim sastojcima, i na vašem zaslonu od računala.
Patlidžani s kruhom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti patlidžane s kruhom iz pećnice. - patlidžan, kruh, luk, češnjak, pasirana rajčica, bosiljak (svježeg), mlijeko, jaje, krušne mrvice, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Patlidžane operemo, narežemo ih na ploške, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta da se odgorče, luk nasjeckamo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo listove bosiljka, promiješamo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u drugu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene i osušene ploške patlidžana i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Zatim ploškama patlidžana prekrijemo dno vatrostalne posude i preko njih rasporedimo dio umaka od rajčica. ; Potom u prikladnu posudu ulijemo mlijeko i umućena jaja te promiješamo pjenjačom. ; U dobivenu mješavinu umočimo kriške kruha i njih rasporedimo preko umaka od rajčica. ; Preko kruha složimo sloj ploški patlidžana, prelijemo umakom od rajčica, zatim sloj namočenog kruha, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo ploškama patlidžana i prelijemo umakom od rajčica. ; U zdjelicu stavimo krušne mrvice, dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom posipamo sastojke u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Patlidžane operemo, narežemo ih na ploške, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo vodom i ostavimo da odstoje 30-ak minuta da se odgorče, luk nasjeckamo, a jaja umutimo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša.
Nakon 3-4 minute dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo listove bosiljka, promiješamo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta.
Za to vrijeme u drugu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo ocijeđene i osušene ploške patlidžana i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute.
Pržene ploške patlidžana izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
Zatim ploškama patlidžana prekrijemo dno vatrostalne posude i preko njih rasporedimo dio umaka od rajčica.
Potom u prikladnu posudu ulijemo mlijeko i umućena jaja te promiješamo pjenjačom.
U dobivenu mješavinu umočimo kriške kruha i njih rasporedimo preko umaka od rajčica.
Preko kruha složimo sloj ploški patlidžana, prelijemo umakom od rajčica, zatim sloj namočenog kruha, posipamo polovicom naribanog parmezana, prekrijemo ploškama patlidžana i prelijemo umakom od rajčica.
U zdjelicu stavimo krušne mrvice, dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke.
Dobivenom mješavinom posipamo sastojke u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.