Pavlova torta prozračna je i lagana baš poput izvedbe ‘Smrt labuda’ ruske balerine Ane Pavlove. Donosimo vam jednostavni bazni recept koji možete poslužiti uz neki napitak ili glavno jelo.
Pavlova torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti Pavlovu tortu. – Biskvit: bjelanjak, šećer, jabučni ocat, prašak za pecivo, sok od limuna, Krema: mlijeko, puding (od vanilije), šećer, vanilin šećer, žumanjak, vrhnje za šlag, Biskvit: Bjelanjak istucite u snijeg i postepeno dodajte u njega šećer. Zatim u smjesu umiješajte jabučni ocat, sok od limuna i prašak za pecivo te sve zajedno pomiješajte. ; Pripremite lim (promjera 26 cm) i obložite ga papirom za pečenje te u njega ulijte pripremljenu smjesu. Stavite u pećnicu na 120 ºC oko 90 minuta; Krema: U malo mlijeka umutite puding od vanilije i žumanjke. Tu smjesu ulijte u preostalo mlijeko i šećer. Sve zajedno stavite na vatru i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kad se smjesa zgusnula, skinuti ju s vatre i ostavite da se ohladi. ; Umutite šlag od 1 dl vrhnja i umiješajte u ohlađenu kremu. Na ohlađeni biskvit namažite kremu od žumanjaka i premažite s preostalim šlagom. ; Željeno voće narežite na manje komade i posložite ga na vrh torte. Preko voća možete dodati i preljev po želji. ; –
Pavlova torta
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 26
Rating: 3.08
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Pavlovu tortu.
Bjelanjak istucite u snijeg i postepeno dodajte u njega šećer. Zatim u smjesu umiješajte jabučni ocat, sok od limuna i prašak za pecivo te sve zajedno pomiješajte.
Pripremite lim (promjera 26 cm) i obložite ga papirom za pečenje te u njega ulijte pripremljenu smjesu. Stavite u pećnicu na 120 ºC oko 90 minuta
Krema
U malo mlijeka umutite puding od vanilije i žumanjke. Tu smjesu ulijte u preostalo mlijeko i šećer. Sve zajedno stavite na vatru i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kad se smjesa zgusnula, skinuti ju s vatre i ostavite da se ohladi.
Umutite šlag od 1 dl vrhnja i umiješajte u ohlađenu kremu. Na ohlađeni biskvit namažite kremu od žumanjaka i premažite s preostalim šlagom.
Željeno voće narežite na manje komade i posložite ga na vrh torte. Preko voća možete dodati i preljev po želji.