Pavlova torta

  • 120 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Pavlova torta prozračna je i lagana baš poput izvedbe ‘Smrt labuda’ ruske balerine Ane Pavlove. Donosimo vam jednostavni bazni recept koji možete poslužiti uz neki napitak ili glavno jelo.

Pavlova-torta
Pavlova torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 15
Rating: 3.33
You: 3
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Pavlovu tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Biskvit
    1. Bjelanjak istucite u snijeg i postepeno dodajte u njega šećer. Zatim u smjesu umiješajte jabučni ocat, sok od limuna i prašak za pecivo te sve zajedno pomiješajte.
    2. Pripremite lim (promjera 26 cm) i obložite ga papirom za pečenje te u njega ulijte pripremljenu smjesu. Stavite u pećnicu na 120 ºC oko 90 minuta
    Krema
    1. U malo mlijeka umutite puding od vanilije i žumanjke. Tu smjesu ulijte u preostalo mlijeko i šećer. Sve zajedno stavite na vatru i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kad se smjesa zgusnula, skinuti ju s vatre i ostavite da se ohladi.
    2. Umutite šlag od 1 dl vrhnja i umiješajte u ohlađenu kremu. Na ohlađeni biskvit namažite kremu od žumanjaka i premažite s preostalim šlagom.
    3. Željeno voće narežite na manje komade i posložite ga na vrh torte. Preko voća možete dodati i preljev po želji.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 15
    Rating: 3.33
    You: 3
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:120minuta

    Najnovije zanimljivosti: