- Almo Čatlak
- 180 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečena guska s jabukama i kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu gusku s jabukama i kestenima. – guska ((po prilici 3,5 kg) ), jabuke, povrtni temeljac, maslac, panceta (dalmatinske), luk (ljubičasti), kesten (očišćenih), šećer, ulje, sol, Pancetu narežemo na trakice, jabukama izvadimo srednji dio s košticama, luk nasjeckamo, a gusku dobro posolimo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim gusku nadjenemo jabukama, premažemo je uljem ili svinjskom masti, prelijemo s cca. 200 ml juhe i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 3 sata, povremeno ju prelijevajući sokovima od pečenja. ; 20-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo očišćene kestene, ulijemo toliko juhe da ih prekrije i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo sjeckani luk, narezanu pancetu, šećer, posolimo, promiješamo i sastojke karameliziramo na srednje jakoj vatri. ; Kad je polovica juhe u loncu s kestenima isparila, karamelizirani šećer s pancetom i lukom premjestimo na kestene, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Na pladanj stavimo kestene s lukom i pancetom, preko njih gusku i poslužimo.
; – Guska inače pripada porodici pataka, no igrom slučaja ovako nadjevena jabukama i na posteljici od kestena, pripasti će našoj porodici kao ukusan obrok.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pečena guska s jabukama i kestenima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu gusku s jabukama i kestenima. – guska ((po prilici 3,5 kg) ), jabuka, povrtni temeljac, maslac, panceta (dalmatinske), luk (ljubičasti), kesten (očišćenih), šećer, ulje, sol, Pancetu narežemo na trakice, jabukama izvadimo srednji dio s košticama, luk nasjeckamo, a gusku dobro posolimo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim gusku nadjenemo jabukama, premažemo je uljem ili svinjskom masti, prelijemo s cca. 200 ml juhe i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 3 sata, povremeno ju prelijevajući sokovima od pečenja. ; 20-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo očišćene kestene, ulijemo toliko juhe da ih prekrije i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo sjeckani luk, narezanu pancetu, šećer, posolimo, promiješamo i sastojke karameliziramo na srednje jakoj vatri. ; Kad je polovica juhe u loncu s kestenima isparila, karamelizirani šećer s pancetom i lukom premjestimo na kestene, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Na pladanj stavimo kestene s lukom i pancetom, preko njih gusku i poslužimo.
; -</div>
Pečena guska s jabukama i kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu gusku s jabukama i kestenima.
Guska inače pripada porodici pataka, no igrom slučaja ovako nadjevena jabukama i na posteljici od kestena, pripasti će našoj porodici kao ukusan obrok.
Pečena guska s jabukama i kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu gusku s jabukama i kestenima. - guska ((po prilici 3,5 kg) ), jabuka, povrtni temeljac, maslac, panceta (dalmatinske), luk (ljubičasti), kesten (očišćenih), šećer, ulje, sol, Pancetu narežemo na trakice, jabukama izvadimo srednji dio s košticama, luk nasjeckamo, a gusku dobro posolimo i premjestimo u vatrostalnu posudu. ; Zatim gusku nadjenemo jabukama, premažemo je uljem ili svinjskom masti, prelijemo s cca. 200 ml juhe i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 3 sata, povremeno ju prelijevajući sokovima od pečenja. ; 20-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo očišćene kestene, ulijemo toliko juhe da ih prekrije i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo sjeckani luk, narezanu pancetu, šećer, posolimo, promiješamo i sastojke karameliziramo na srednje jakoj vatri. ; Kad je polovica juhe u loncu s kestenima isparila, karamelizirani šećer s pancetom i lukom premjestimo na kestene, promiješamo i lonac maknemo s vatre. ; Na pladanj stavimo kestene s lukom i pancetom, preko njih gusku i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pancetu narežemo na trakice, jabukama izvadimo srednji dio s košticama, luk nasjeckamo, a gusku dobro posolimo i premjestimo u vatrostalnu posudu.
- Zatim gusku nadjenemo jabukama, premažemo je uljem ili svinjskom masti, prelijemo s cca. 200 ml juhe i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 3 sata, povremeno ju prelijevajući sokovima od pečenja.
- 20-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo očišćene kestene, ulijemo toliko juhe da ih prekrije i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Potom dodamo sjeckani luk, narezanu pancetu, šećer, posolimo, promiješamo i sastojke karameliziramo na srednje jakoj vatri.
- Kad je polovica juhe u loncu s kestenima isparila, karamelizirani šećer s pancetom i lukom premjestimo na kestene, promiješamo i lonac maknemo s vatre.
- Na pladanj stavimo kestene s lukom i pancetom, preko njih gusku i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:180minuta |
|