Pečena punjena purica

 • 200 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Pečena punjena purica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu punjenu puricu.

Evo i jednog klasika koji nikad ne izlazi iz mode. A zašto je klasik? Pa zato što je odličnog okusa, naravno! Purica pripremljena na ovaj način gotovo je simbol blagdana, smjestite je i Vi na svoj stol...

Pečena punjena purica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu punjenu puricu. - purica ((po prilici 3 kg)), žemlja, jaje, mlijeko, maslac, luk, češnjak, peršin (sjeckani), pureća jetra, bijelo vino (suhog), kokošji temeljac, svinjska mast, sol i papar, Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom lagano utisnemo sastojke i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, te na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. Zatim u tavu dodamo sjeckana pureća jetrica, začinimo solju i paprom, te pržimo dvije do tri minute. ; Potom ulijemo bijelo vino i kokošji temeljac, kuhamo dok umak na pola ne reducira i maknemo s vatre da se sastojci malo ohlade. ; Za to vrijeme operemo i osušimo puricu, te je iznutra i izvana začinimo solju i paprom. ; Ohlađenu smjesu premjestimo u zdjelu s natopljenim žemljama, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i njome nadjenemo puricu. Otvor zatvorimo drvenim ili metalnim štapićem ili zašijemo kuhinjskim koncem. ; Ovako pripremljenu puricu premažemo svinjskom masti, premjestimo u vrećicu za pečenje u pećnici, zatvorimo je i probodemo vrhom noža ili čačkalicom kako bi tokom pečenja iz nje izlazio višak pare. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, po prilici dva i pol sata za tri kilograma. Pečenjem na ovaj način puricu nije potrebno podlijevati, a tijekom pečenja dovoljno ju je samo jednom okrenuti. ; Kada je purica pečena, jedan kraj vrećice za pečenje razrežemo škarama kako bi iz nje istočili umak od pečenja koji ćemo poslužiti uz samo pečenje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom lagano utisnemo sastojke i ostavimo pola sata da se moče.
 2. U tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, sjeckani peršin, te na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. Zatim u tavu dodamo sjeckana pureća jetrica, začinimo solju i paprom, te pržimo dvije do tri minute.
 3. Potom ulijemo bijelo vino i kokošji temeljac, kuhamo dok umak na pola ne reducira i maknemo s vatre da se sastojci malo ohlade.
 4. Za to vrijeme operemo i osušimo puricu, te je iznutra i izvana začinimo solju i paprom.
 5. Ohlađenu smjesu premjestimo u zdjelu s natopljenim žemljama, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i njome nadjenemo puricu. Otvor zatvorimo drvenim ili metalnim štapićem ili zašijemo kuhinjskim koncem.
 6. Ovako pripremljenu puricu premažemo svinjskom masti, premjestimo u vrećicu za pečenje u pećnici, zatvorimo je i probodemo vrhom noža ili čačkalicom kako bi tokom pečenja iz nje izlazio višak pare.
 7. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 170°C, po prilici dva i pol sata za tri kilograma. Pečenjem na ovaj način puricu nije potrebno podlijevati, a tijekom pečenja dovoljno ju je samo jednom okrenuti.
 8. Kada je purica pečena, jedan kraj vrećice za pečenje razrežemo škarama kako bi iz nje istočili umak od pečenja koji ćemo poslužiti uz samo pečenje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.32
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:200minuta

Najnovije zanimljivosti: