- Almo Čatlak
- 170 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Pečena svinjska koljenica s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pečenu svinjsku koljenicu s povrćem.
Volite koljenicu s povrćem ispod peke? Pa onda pripremite ovaj recept i uživajte u njemu, sa svojim najbližima. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska koljenica, 1
- mrkva, 400 g
- krumpir, 400 g
- korijen celera, 200 g
- svježa žuta paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- svježa crvena paprika, 1
- luk, 2 glavice
- goveđi temeljac, 500 ml
- bijelo vino, 200 ml suhog
- glatko brašno, 60 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrće očistimo, luk, mrkvu, paprike i korijen celera narežemo na kockice, a krumpir na četvrtine.
- Koljenicu posolimo, stavimo u tavu na tri, četiri žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo sa svih strana.
- Nakon 15-ak minuta prženja koljenicu premjestimo u lim za pečenje, prelijemo ju masnoćom od prženja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
- Nakon 45 minuta koljenicu prelijemo bijelim vinom i s malo juhe te nastavimo peći, povremeno podlijevajući juhom, 30 minuta.
- Lim za pečenje s mesom izvadimo iz pećnice, meso premjestimo na pladanj, a u lim za pečenje, na umak od pečenja, dodamo mrkvu, korijen celera, luk, papriku i krumpir.
- Zatim povrće posipamo brašnom i dobro promiješamo.
- Na sredini lima za pečenje razmaknemo povrće i stavimo meso, prelijemo ga preostalom juhom i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 200°C, na 60 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:170minuta |